Escena

Memòria.cat incorpora un web sobre els teatres i cinemes de Manresa del Galliner

Conté prop de 2.000 documents, entre fotografies, cartells, programes escènics i musicals d'espais, alguns ja desapareguts i d'altres encara presents

per Redacció, 20 de desembre de 2021 a les 10:56 |
Interior del Teatre Nou que es trobava al passeig Pere III | Memòria.cat
Des d'aquest diumenge es pot veure a Memòria.cat el web Teatres i cinemes de Manresa, que és fruit d'un minuciós treball de recerca de l'Associació Cultural El Galliner de documents i imatges sobre teatres i cinemes a Manresa, des de mitjans del segle XIX fins ara. El web es va presentar diumenge, al teatre Kursaal, en l'acte de celebració dels 26 anys de l'entitat i que va servir també per homenatjar totes les persones vinculades al teatre amateur manresà.
 

El web, que El Galliner ha produït aquest any pel fet de ser l'entitat administradora de la Festa de la Llum 2021, conté prop de 2.000 documents, entre fotografies, cartells, programes escènics i musicals d'espais, alguns ja desapareguts i d'altres encara ben presents i actius a la vida cultural de la ciutat. Molts ciutadans han facilitat materials i informacions diferents que enriqueixen notablement el valor documental d'aquest web.

També s'hi inclou un vídeo d'una xerrada de l'historiador Francesc Comas sobre la història d'aquests espais escènics.


D'altra banda, el web manté la finestra oberta a la incorporació de més materials que qualsevol ciutadà pugui aportar.

 

Participació