La CUP de Santpedor s'oposa al pressupost de 2022 per les seves «polítiques privatitzadores»

Els anticapitalistes denuncien "manca de voluntat política per tal de gestionar de forma directa els serveis del municipi"

Ple de Santpedor del passat dimarts
Ple de Santpedor del passat dimarts | AjStp
Redacció
18 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:12h
Durant el debat dels pressupostos de Santpedor per al 2022 del passat dimarts 14 de desembre, els regidors a l'oposició de la CUP van denunciar "la línia continuista dels comptes, en els quals s'aposta fermament per l'externalització de serveis públics. Així doncs, el govern preveu seguir contractant empreses privades per dur a terme serveis com ara la recollida porta a porta o la neteja d'equipaments municipals. Per altra banda, tampoc s'incrementa la plantilla de personal, impossibilitant així ampliar la capacitat del consistori per a la gestió directa".

Els anticapitalistes van defensar que la millor manera de garantir un control eficient i un bona gestió dels serveis públics "és a través de la municipalització, una fórmula que ja existeix i funciona a Santpedor, com és el cas de la brigada municipal d'obres o l'Escola Municipal de Música". Des de la formació van criticar que "se segueixi apostant per empreses amb ànim de lucre i les quals vulneren les condicions laborals dels seus treballadors".

Per altra banda, la candidatura també critica la reducció de 20.000 euros en les línies d'ajut a persones en situació vulnerable degut a la Covid-19. Aquestes prestacions van ser una demanda de tota l'oposició des de l'inici de la pandèmia i han donat resultats des de la seva implementació. Finalment també destaquen "la manca d'inversions" per afrontar l'elevat cost de l'accés a l'habitatge a Santpedor, una problemàtica que afecta sobretot a jovent i famílies en situacions econòmiques precàries.
Arxivat a