La sala Cal Balaguer del Porxo de Súria exposa «Contes infantils de la Guerra»

Es podrà visitar fins al 27 de març de l'any 2022

La regidora de Cultura, Alba Santamaria, parla durant la inauguració de l'exposició al costat del comissari de la mostra, Sergi Freixes, a la sala Cal Balaguer del Porxo.
La regidora de Cultura, Alba Santamaria, parla durant la inauguració de l'exposició al costat del comissari de la mostra, Sergi Freixes, a la sala Cal Balaguer del Porxo. | AjSú
Redacció
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:10h
La sala Cal Balaguer del Porxo ha reobert les seves portes al Poble Vell amb l'exposició Contes infantils de la Guerra, una documentada mostra sobre la producció literària infantil durant la guerra civil i amb una presència destacada del poeta surienc Salvador Perarnau. L'exposició es podrà visitar fins al proper 27 de març en l'horari habitual d'obertura de la sala.

Contes infantils de la Guerra és una exposició itinerant de la Fundació 1859-Caixa Sabadell, a partir de la col·lecció privada Freixes Garriga. La seva presència a Súria és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Súria, amb el suport de l'esmentada entitat i de la Diputació de Barcelona.

L'acte inaugural va tenir lloc el passat dissabte 11 de desembre, amb una visita guiada a càrrec de l'especialista Sergi Freixes, que juntament amb Jordi Garriga s'ha encarregat de comissariar la mostra.

L'exposició ofereix una àmplia panoràmica de la literatura infantil publicada durant la guerra civil, amb plafons informatius, llibres i revistes originals, la projecció d'un documental de l'època i altre material històric.

En el transcurs de l'acte inaugural, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va manifestar que amb la represa de l'activitat a Cal Balaguer del Porxo "recuperem una mica més l'esperada normalitat", després de gairebé dos anys d'aturada a causa de la pandèmia.

Per la seva banda, Sergi Freixes va explicar que l'exposició vol recuperar un àmbit rellevant i poc conegut de la història de la guerra civil, com és el reflex del conflicte en els contes adreçats als infants, a càrrec d'escriptor i il·lustradors molt destacats.

La presència de l'exposició a la vila forma part dels actes commemoratius del cent vint-i-cinquè aniversari del naixement i del cinquantè aniversari de la mort de Salvador Perarnau, Mestre en Gai Saber i Fill Predilecte de la vila.

Coincidint amb la seva arribada a Súria, la mostra incorpora un document inèdit relacionat amb Salvador Perarnau: es tracta d'un exemplar de la revista infantil "Estel" amb una col·laboració fins ara desconeguda de l'autor surienc.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de l'alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal, així com representants d'entitats i altres persones interessades.

L'exposició es podrà visitar de divendres a diumenges i festius, d'11 del matí a 2 del migdia, i dissabtes feiners, també de 4 a 6 de la tarda.
Arxivat a