Illa tria la santjoanenca Èlia Tortolero com a nova portaveu del PSC

La tinent d'alcaldia de Sant Joan de Vilatorrada va ser senadora el 2019 i assumeix ara el paper de cara pública de la nova executiva de la formació

Èlia Tortolero, en una imatge d'arxiu.
Èlia Tortolero, en una imatge d'arxiu. | ACN
NacióDigital
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:35h
Èlia Tortolero, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i exsenadora, es convertirà en la nova portaveu del PSC després del congrés que els socialistes celebren aquest cap de setmana i que entronitzarà Salvador Illa com a primer secretari. La tria de Tortolero l'ha fet pública Illa a través de Twitter, on també ha anunciat que Francesc Trillas serà encarregat d'Economia i Hisenda i Raúl Blanco, d'Energia i Transició Digital.

Tortolero, nascuda el 1988, va ser candidata del PSC a Sant Joan de Vilatorrada, i va obtenir plaça al Senat com a número dos per la demarcació de Barcelona a les eleccions espanyoles de l'abril del 2019. En la convocatòria posterior, al novembre, motivada per la manca d'acord per la investidura de Pedro Sánchez, va perdre l'escó. És professora i té un màster en educació inclusiva. També ocupa la viceprimera secretaria del PSC al Bages i al Berguedà.

La tria de la nova portaveu i dels responsables d'Economia i Hisenda i d'Energia se sumen als nomenaments anunciats ahir segons els quals Miquel Iceta, ministre de Cultura i fins ara primer secretari, es convertirà en president del PSC. Aquest càrrec l'ocupa Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, que passarà a ser vicepresidenta.