Neix un nou espai de joc per a infants de 3 a 6 anys al Museu de la Tècnica

Ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Sistema Territorial del mNACTEC, Aigües Manresa, la Junta de la Séquia i UManresa

Inauguració de l'Espai Tècnica 3-6
Inauguració de l'Espai Tècnica 3-6 | Aigües de Manresa
Redacció
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:14h
L'alcalde de Manresa i president de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Marc Aloy, ha inaugurat aquest dimarts l'Espai Tècnica 3-6 al Museu de la Tècnica de Manresa. La inauguració ha comptat també amb la presència d'en Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de Ciència i Tècnica de Catalunya, Montserrat Pedreira, directora del Grau en Mestre d'Educació Infantil de la UManresa i Eudald Serra, director del Museu de la Tècnica de Manresa.

L'Espai Tècnica 3-6, és un espai que permet a infants de 3 a 6 anys iniciar-se en l'experimentació relacionada amb elements científics i tècnics com ara els engranatges, les politges o altres relacionats amb la Séquia, com ara el procés per construir un pontarró. Concebut a partir d'elements de jocs ideats el 2018 per l'equip de professionals del grau d'educació infantil de la FUB en col·laboració amb el personal de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i finançat per la Caixa. Aquest taller, que ja s'oferia a escoles a través del servei educatiu, s'obrirà a famílies i públic individual que visiti el museu a partir del gener de 2022.

Aquest espai s'ha pogut crear gràcies a l'aportació del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, que n'ha finançat la seva construcció, així com el suport permanent d'Aigües de Manresa i de la Junta de la Séquia. En aquest cas s'ha comptat també amb el suport d'Ecopràctica, que ha ideat uns mòduls constructius de colors per tal que els infants treballin la psicomotricitat, així com una sèrie de mantes i coixins perfer  l'espai el màxim de confortable.

El Museu de la Tècnica de Manresa és un equipament gestionat per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia. El monumental edifici dels Dipòsits Vells acull el Museu de la Tècnica de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l'aigua i el progrés de la ciutat i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya central.