Fundació «la Caixa» i CaixaBank col·laboren amb Ampans en el projecte L'Art de viure

Es tracta d'un taller d'art en què participen persones amb discapacitat intel·lectual

Programa L'Art de Viure d'Ampans
Programa L'Art de Viure d'Ampans | Ampans
Redacció
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:49h
CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació "la Caixa", col·labora amb la fundació Ampans en el projecte L'Art de Viure, un taller d'art en el que participen persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i amb trastorns de salut mental, usuàries dels serveis de l'entitat. L'entitat social ha rebut una col·laboració de 6.000 euros.

Es tracte de persones adultes que reben atenció terapèutica, majoritàriament al servei de Centre Ocupacional d'Ampans. El taller d'art, monitoritzat per professionals educadores amb formació en il·lustració, art i disseny gràfic, es du a terme a les instal·lacions del Centre Ocupacional Les Bases, ubicat al carrer Bernat Cabrera, de Manresa. El taller l'Art de Viure, és una activitat destinada a descobrir i potenciar el talent artístic de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns de salut mental que hi participen de forma voluntària. El repte és acompanyar aquestes persones perquè s'expressin a través de la il·lustració, la pintura o el disseny, respectant el seu propi estil, ajudant a descobrir el seu talent i posant en valor l'art outsider o art en brut a través del qual s'entén l'art que ha estat produït sense seguir els cànons normatius o establerts.

Actualment al taller hi participen unes 35 persones de forma estable, i amb l'ajut de Fundació “la Caixa", es podrà ampliar el projecte a més participants, adquirir material, cobrir desplaçaments i organitzar sortides culturals i formatives, de professionals i persones usuàries.

La Responsable Territorial a Catalunya de Fundació “la Caixa”, Yolanda Altimiras, acompanyada de Toni Noguera, Director de Banca d'Institucions de CaixaBank, i Mireia Gorchs, Responsable d'Acció Social de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya, han visitat aquest servei d'Ampans per conèixer de primera mà l'activitat d'art i els seus artistes. Durant la visita, han estat acompanyats pel president d'Ampans, Sebastià Catllà, pel director general, Toni Espinal, i per la directora del servei, Cristina Llohis.

L'Art de Viure d'Ampans ha rebut diversos reconeixements i premis, entre els quals 9 premis Setba 2021, la fundació de referència en art singular, i ha rebut encàrrecs de diverses fundacions, empreses i organitzacions per la creació d'il·lustracions per campanyes de marca, esdeveniments i etiquetatges.
Arxivat a