«Caos i descontrol» al mòdul de la presó de Lledoners confinat per Covid

Segons denuncia CCOO, els funcionaris van estar "a punt de perdre el control del mòdul"

13 de desembre del 2021
Actualitzat el 14 de desembre a les 10:51h
Presó de Lledoners
Presó de Lledoners | Ferran Casas
Els funcionaris del Centre Penitenciari de Lledoners van estar "a punt de perdre el control del mòdul" divendres passat al mòdul 5 on es troben 72 interns aïllats per Covid, segons ha informat la secció sindical de CCOO a la presó de Sant Joan de Vilatorrada.

Segons ha denunciat el sindicat, els interns van cremar deixalles, van fer falses trucades al 112 informant de suposats suïcidis que van mobilitzar el SEM, van llençar llençols cremant per les finestres, van viure's episodis d'auto-lisi, i van tirar llegiu als ordenances, entre altres fets, que van suposar "moments de caos i descontrol" al mòdul, malgrat que els interns eren tancats a les seves cel·les.

A més, segons explica CCOO, l'auxiliar mèdica va deixar a mig fer el repartiment de medicaments "perquè la seva jornada laboral havia acabat" i van ser els propis funcionaris els que van haver de subministrat la medicació als interns que faltaven.

Finalment, al vespre, al mòdul 6 es va produir una baralla multitudinària entre els interns "que no va anar a més gràcies als funcionaris i a la policia que es trobava allà".

El sindicat culpa la direcció i gerència de la presó d'aquests incidents "fruit de l'erràtica gestió d'inacció continuada". CCOO insisteix en la necessitat de substituir l'actual directora i el gerent del centre a qui fa directament responsables de la situació. En aquest sentit, ha cursat una queixa al Síndic de Greuges.