El Centre de Formació Pràctica presentarà dimarts una nova tecnologia de fabricació

Es tracta d'una eina desenvolupada per la Universitat Politècnica de Catalunya, el Centre de Formació Pràctica i les empreses Helion i Tungaloy

El Centre de Formació Pràctica presentarà dimarts el brunyit
El Centre de Formació Pràctica presentarà dimarts el brunyit | CFP
Redacció
12 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:04h
El Centre de Formació Pràctica presentarà dimarts vinent dia 14 de desembre una nova tecnologia, el brunyit, que ha estat desenvolupada en un projecte conjunt entre el mateix CFP, la Universitat Politècnica de Catalunya i les empreses Helion Tools i Tungaloy. La jornada es farà de 2/4 de 10 a 11 del matí al CFP i és gratuïta.

El brunyit és una operació d'acabat 100% automatitzable en torn i fresadora i permet substituir operacions d'acabat manual com el poliment, sense afectar les cotes de la peça després del mecanitzat. Es tracta d'una tècnica molt valorada pel seu excel·lent acabat superficial i perquè aconsegueix una superfície endurida que experimenta menys desgast i més resistència a la fatiga. La sessió de dimarts inclourà una breu introducció sobre la tecnologia de brunyit i una demostració pràctica sobre la seva aplicació a l'hora de fabricar peces industrials.