Althaia rep la primera donació «in memoriam» per a la millora de l'atenció a infants i joves

La família Puigdellívol farà una donació econòmica periodificada en memòria de Josep Maria Puigdellívol Vila

Signatura del conveni entre la família Puigdellívol i la Fundació Althaia
Signatura del conveni entre la família Puigdellívol i la Fundació Althaia | Althaia
Redacció
11 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:11h
Les herències, els llegats i les donacions solidàries a la Fundació Althaia són una forma d'expressar la gratitud i la solidaritat ja que reverteixen en tota la societat perquè contribueixen a millorar el sistema públic de salut així com l'entorn de treball dels professionals sanitaris. La família Puigdellívol ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Althaia segons el qual farà una donació econòmica periodificada en memòria de Josep Maria Puigdellívol Vila, que va traspassar el desembre de l'any 2020. És la primera donació in memoriam i un gest per agrair a la institució i als seus professionals l'atenció rebuda i la tasca a favor de la salut de les persones. 

Josep Maria Puigdellívol Vila era una persona molt vinculada a Manresa, la seva ciutat, i sempre estava disposat a col·laborar en tot allò que podia ser d'interès general. La donació es destinarà al projecte de mecenatge per a la millora de l'atenció a infants i joves

Des de l'any 2017, que és quan es va posar en marxa la Unitat de Mecenatge de la Fundació Althaia, la institució ha estat inclosa en cinc llegats, alguns dels quals ja s'han fet efectius. Aquests actes jurídics són una forma de col·laborar amb Althaia contribuint a la millora del sistema sanitari de tota la ciutadania, alhora que pel donant són una forma d'agraïment i de transcendència ja que continuen contribuint al bé comú de generacions futures. 

En el cas dels llegats, l'ordenació a favor de la Fundació Althaia s'ha de fer en testament, informant-ne al notari per tal que ho reculli en aquest. És recomanable informar-ne també a la Fundació o nomenar un marmessor que s'encarregui de fer arribar el llegat. Pel que fa a les donacions, cal contactar amb la Unitat de Mecenatge de la institució.