Cinc establiments de Manresa s'adhereixen al programa «I tu, jugues en català?»

Són el 2 de Piques, Abacus, Gran Joguiba, Llibres Parcir i Mini Joguiba

Hi ha més de 1.100 que inclouen el català
Hi ha més de 1.100 que inclouen el català | CNL Montserrat
Redacció
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:03h
Enguany es torna a engegar la campanya I tu, jugues en català?, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes. 

Entre les més de 435 botigues adherides a tot Catalunya, 12 són del Bages, el Berguedà, la Cerdanya i l'Anoia: 2 de Piques, Abacus, Gran Joguiba, Llibres Parcir, Mini Joguiba, a Manresa; Jocs Gassó i La Patumaire, a Berga; Alfil.Be Bagà, a Bagà; Màgia de Tinta i El Racó de la Joguina, a Puigcerdà, i Abacus i La Dama Somiadora, a Igualada.

El nombre de jocs en català al mercat va augmentant cada any. Enguany ja n'hi ha més de 1.100 que inclouen el català en l'embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.

A la pàgina web www.cpnl.cat/jocs, hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions d'altres jocs similars... A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: en cada fitxa de joc s'hi pot trobar els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment s'hi pot veure quins jocs en català té disponibles.

Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, una base de dades de videojocs en català amb una cinquantena de registres organitzats per categories. L'objectiu és impulsar el consum d'aquest producte, atès que només el 5,5% dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català.

Paral·lelament es duen a terme altres activitats per promocionar el programa com l'assistència a la Fira del Joc i de Nadal de Berga, la distribució de cartes als Reis per a entitats, escoles i organismes diversos o la inserció dels recursos Nadal del CPNL en la campanya de Nadal de l'Ajuntament de Manresa.