Sanitat acredita quatre consultoris rurals de l'ICS al Bages i el Moianès per formar residents de Medicina Familiar

També ha acreditat 10 consultoris del Berguedà, 4 de l'Anoia i 2 d'Osona

Visita a domicili en entorn rural
Visita a domicili en entorn rural | ICS
Redacció
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:55h
El Ministeri de Sanitat ha resol acreditar vint consultoris de la Catalunya Central com a centres docents, en els quals podran fer la seva formació obligatòria de medicina rural residents de medicina familiar i comunitària de les unitats docents de Barcelona Ciutat i Clínic-Maternitat.

Els consultoris d'atenció primària acreditats són els consultoris locals: Avinyó, Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Feliu Sasserra, de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) d'Artés; Gósol, Saldes, Vallcebre, La Pobla de Lillet i Bagà, de l'EAP Alt Berguedà; Avià, Cercs, Sant Jordi, Borredà i Vilada, de l'EAP Berga; Torà, de l'EAP Calaf; La Torre de Claramunt i Vallbona d'Anoia, de l'EAP Capellades; Hostalets de Pierola de l'EAP Piera; i Seva i Sant Miquel de Balenyà, de l'EAP Tona. 

Joan Deniel, metge i cap d'estudis de la Unitat Docent de la Catalunya Central, subratlla que aquesta acreditació és molt important "per als residents de Barcelona, perquè no tenen consultoris rurals al seu territori per poder fer la rotació". Des de la Unitat, s'entén que és una gran oportunitat per posar en valor la medicina rural i donar a conèixer a futurs professionals les característiques de l'atenció primària que s'ofereix als pobles.

Els futurs especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, que complementaran la seva formació a centres de la Catalunya Central, són de segon i tercer curs i l a seva estada es perllongarà entre un i tres mesos. La Unitat Docent de la Catalunya Central ja tenia centres rurals acreditats per als seus residents adscrits als EAP Súria, Anoia Rural, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter i el Baix Berguedà.