El Camí Ignasià rebrà 2,7 milions d'euros del Govern espanyol

El Consell de Ministres ha aprovat la concessió de 109,8 milions en subvencions directes per a treballs en patrimoni històric d'ús turístic

El Pont Vell i la Cova de Manresa
El Pont Vell i la Cova de Manresa | AjM
09 de desembre del 2021
Actualitzat el 11 de desembre a les 19:58h
El Camí Ignasià a Manresa rebrà 2.7 milions d'euros del Govern espanyol per a actuacions al centre d'acollida de peregrins al museu; al mirador i el jaciment arqueològic del convent de Sant Cristòfol a la Torre de Santa Caterina; a l'itinerari de connexió del Pont Vell amb el transport públic; a l'itinerari del Pont Vell a la Font de Sant Pau; a l'itinerari de la Font de Fans a la Creu del Tort; a l'entorn de la Capella de Sant Marc i la Cova; al Pont Nou i al carrer del Balç.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la concessió de 109,8 milions d'euros en subvencions directes a comunitats autònomes i entitats locals per a treballs en patrimoni històric d'ús turístic, entre els quals els 2,7 milions d'euros al Camí Ignasià.

Es tracta d'una inversió prevista per a aquest any 2021 en el component 14 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es finança amb els fons de recuperació Next Generation EU.

Detall de les actuacions
- Antic Col·legi de Sant Ignasi – Centre d’Acollida de Pelegrins: Es contempla la restauració estructural de l’edifici, la construcció dels nous accessos i l’execució museogràfica del nou Museu de Manresa i Museu del Barroc de Catalunya.

- Torre de Santa Caterina – mirador: S'ha programat una intervenció per retirar les antenes instal·lades als murs de la torre, restaurar l'edifici i construir a l'interior de la torre una estructura independent que constitueixi un mirador sobre la ciutat i el Cardener. 

- Torre de Santa Caterina – jaciment arqueològic del convent de Sant Cristòfol: L'Ajuntament de Manresa ja ha dut a terme accions per estudiar el jaciment, amb la voluntat que els propers passos serveixin per fer-lo visitable i integrat dins de l'àmbit de l'arribada del Camí Ignasià.

- Itinerari connexió Pont Vell amb el transport públic: La proposta permet completar l'itinerari de vianants entre el Pont Vell, la porta d'entrada del Camí Ignasià a la ciutat i l'Estació de ferrocarril del Nord (Adif). 

- Itinerari del Pont Vell a la font de Sant Pau: La proposta que es fa és consolidar el camí de servei actual i adaptar-ne el ferm. En aquest punt, per permetre el trànsit segur de persones pel costat del riu Cardener, cal recuperar l'escullera existent al marge esquerre de manera que es pugui ampliar el camí per a vianants sense necessitat que aquests baixin a la carretera de Barcelona per seguir el curs en direcció a la font de Sant Pau. Aquest tram és la connexió entre el camí de Sant Ignasi i el Camí de Sant Jaume. 

- Itinerari de la Font de Fans a la Creu del Tort: Recuperació i adequació del camí que puja des del riu Cardener fins a la Creu del Tort passant per la Font de Fans. El projecte contempla la construcció de diverses rampes i dues escales per salvar el desnivell, a més de la millora de la urbanització del camí i el mirador.

- Entorn de la capella de Sant Marc i de la Cova: Adequació del camí que surt del Pont Vell i la capella de Sant Marc i s'enfila fins al santuari de la Cova vorejant el carrer Sant Marc i el camí de la Cova. Consisteix a millorar l'espai públic, eliminar restes d’antigues edificacions i replantar vegetació. També es preveu una actuació per millorar la mobilitat i l'accessibilitat amb vehicles al santuari i la dignificació de la plaça del Santuari.

- Pont Nou: Reparació de fissures i esquerdes als paraments vistos. Es tracta de la tercera fase, després que el 2015 ja s’executés la reparació de la base de les piles del pont i la protecció davant la soscavació; i la impermeabilització, drenatge i substitució del paviment i reposició de serveis.

- Carrer del Balç: S'ha executat una intervenció general de millora, que es basa en la renovació del paviment i de les xarxes de serveis.