El BAXI Manresa continua invicte a Europa després de guanyar a Polònia (75-88)

L'equip manresà fa un partit molt seriós i derrota l'Stall Ostrow

Rafa Martínez ha estat un dels jugadors destacats amb onze punts anotats
Rafa Martínez ha estat un dels jugadors destacats amb onze punts anotats | FIBA
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:00h
El BAXI Manresa no afluixa a la Basketball Champions League. Els manresans han sumat contra l'Stall Ostrow la cinquena victòria seguida i aconsegueix el millor inici de la seva història en competició europea. A més, iguala la millor ratxa del club aconseguida entre les temporades 1987-88 i 1994-95. Enmig, l'equip bagenc no va jugar cap torneig continental. Pedro Martínez ho ha aprofitat per repartir els minuts entre els seus jugadors i cap d'ells ha superat els 23 minuts de joc. Chima Moneke ha estat numèricament el millor. Però un dels jugadors que més ha agraït el temps en pista ha estat Rafa Martínez. El de Santpedor ha anotat onze punts i no ha errat cap triple.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Garcia, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako. L'Stall Ostrow ho ha fet amb James Palmer, Trey Dreshel, Kobi Simmons, Michael Young i Markis Loncar. Els de Pedro Martínez han sortit millor que el seu rival. Un triple de Valtonen obria el marcador. Moneke feia quatre punts seguits per col·locar el 0-7 (minut 3). Els dos primers punts de l'Arged Stall Ostrow, obra de Simmons, no ha fet tremolar el domini del BAXI Manresa. Dos punts més de Valtonen i un triple de Garcia situaven el 2-12 i feien reaccionar Igor Milicic. El temps mort no ha canviat l'escenari. L'avantatge manresà s'ha estabilitzat a l'entorn dels deu punts. Només diverses pèrdues en atac impedien que l'avantatge fos major. Young era el jugador més clarivident a l'atac local. Però insuficient per maquillar el domini bagenc als primers deu minuts (15-23).

L'Stall Ostrow ha anotat cinc punts seguits per part de Dreshel. Moneke tallava la ratxa. Però els locals seguien amb la seva remuntada. Dos tirs lliures de Palmer igualaven a 26 (minut 13). Moneke novament ha anotat. Això no ha impedit que l'equip polonès s'avancés poc després gràcies a Dreshel. El nord-americà ha sumat deu punts en menys de quatre minuts. El partit havia canviat com un mitjó. Els jugadors del BAXI Manresa no trobaven bones posicions i els tirs llunyans no entraven. Luke Maye ha tornat a avançar el seu equip abans d'entrar en una fase d'errades col·lectives. Els manresans han recuperat l'encert abans que el seu rival. Un parcial de de 2-10 feia que la distància al descans fos la mateixa que als primers deu minuts (33-41).

Guillem Jou ha anotat de tres tot just començar la segona part. Rafa Martínez ha fet el mateix. Per partida doble. I Sima hi ha afegit un tir lliure per col·locar una màxima renda de divuit punts (33-51, minut 23). Els polonesos han reaccionat en un parell d'ocasions. Primer s'han col·locat a deu punts. Els bagencs ho han frenat. Després, l'Stall Ostrow ha anat més enllà i la distància s'ha reduït fins els sis punts. Un parcial de 0-4 -ampliava la renda del BAXI Manresa fins als deu punts (57-67).

Els locals eren conscients del què es jugaven. Malgrat anar per darrera gairebé tota l'estona no volien desaprofitar l'ocasió de posar-se segons de grup. La defensa polonesa s'ha intensificat. Novament, als de Pedro Martínez els costava sumar. Moneke tornava a demanar la pilota als moments complicats. L'Stall Ostrow s'ha posat a cinc punts. Hagués pogut reduir encara més les distàncies. Les errades al triple i el domini en aquest tram del rebot defensiu per part manresana mantenien un marge de seguretat que no era definitiu. Pérez i Thomasson també han aportat quan el seu equip ho necessitava (66-77, minut 36). El posterior triple de Garcia era un cop dur a les aspiracions locals. El BAXI Manresa ja no ha hagut de patir més. El control de la pilota li ha permès no passar angúnies i apuntar-se el triomf per 75-88.

Incidències: Tomas Jasevicius (Lituània), Geert Jascobs (Bèlgica) i Semen Ovinoc (Sèrbia) han arbitrat el partit. Janis Berzins continua sent el jugador descartat a la convocatòria del BAXI Manresa. Onze dels dotze jugadors manresans han anotat. Només Marcis Steinsberg s'ha quedat en blanc.