Tres jugadors de la UE Balconada-Ampans, a la Fundació Barça per jugar la Lliga Genuine

Es tracta de Pablo Sánchez, Jenifer Cabanillas i Vladimir Alert

Equip de la UE Balconada-Ampans
Equip de la UE Balconada-Ampans | Cedida
Redacció
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:41h
Pablo Sánchez, Jenifer Cabanillas i Vladimir Alert, tres jugadors de la UE Balconada-Ampans, han estat seleccionats per formar part de l'equip Fundació Barça per jugar a la Lliga Genuine, de jugadors amb diversitat intel·lectual. La UE Balconada-Ampans té més de 13 anys i va participar a la Lliga Acell i el torneig MIC. 

El passat mes de setembre, un grup de jugadors de la UE Balconada-Ampans, van participar en una jornada sobre el nou projecte Genuine de la Fundació Barça, en col·laboració amb el Departament de Diversitat i Inclusió del club i la Masia.

El Barça a la Lliga Genuine
Aquest nou projecte del FC Barcelona compta amb la col·laboració d'entitats que treballen amb aquest col·lectiu: Ampans, Fundació Cruyff, Fundació Àura, Fundació Apinas, Fundació Sant Tomàs, Fundació Cassià Just - Cuina Justa i la Penya Special Barça. Es tracta d'entitats que es dediquen a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat intel·lectual mitjançant la seva inclusió social i laboral.

Per dur a terme les activitats esportives de l'equip Genuine de la Fundació Barça, el club ha seleccionat sis persones que integraran el cos tècnic (dos entrenadors i quatre membres de suport conductual), tots amb una àmplia experiència en la gestió d'equips de persones amb diversitat intel·lectual, així com un equip d'uns deu voluntaris d'acompanyament.

Està previst que, entre altres activitats, l'equip Genuine de la Fundació Barça participi a LaLiga Genuine Santander, una competició organitzada per la Fundación LaLiga en la qual es valoren els gols i també, i d'una manera molt especial, l'esportivitat, el joc net, el treball en equip, el respecte, la superació, i no sols dels jugadors i jugadores, sinó també de l'staff tècnic i l'afició. Tant és així que s'atorguen dos títols de lliga: un al campió esportiu i un altre al campió del joc net.

Està previst que la competició LaLiga Genuine Santander 2021-2022 s'iniciï durant el mes de gener amb la celebració de la primera fase de la competició, que es reprèn aquesta temporada després d'haver estat aturada des del mes de març del 2020 arran de la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta competició té com a objectiu avançar vers la integració i la inclusió de persones amb altres capacitats en el món de l'esport i està formada per equips representants de clubs membres de l'LFP.

Programa Diversitat Fundació Barça
La Fundació Barça té ja experiència a treballar amb aquest col·lectiu, ja que des de l'any 2015 porta a terme el programa Diversitat a Catalunya, i posteriorment es va iniciar també a diverses escoles de la ciutat de Nova York, així com al Japó. Aquest programa està adreçat a infants i joves que presenten diversitat funcional i que per mitjà de la metodologia FutbolNet tenen la possibilitat d'accedir a l'activitat física i l'esport.