Manresa donarà a conèixer un Beethoven inèdit

Després de dos ajornaments deguts a la pandèmia, el concert se celebrarà diumenge al Teatre Conservatori

Kallias Ensemble
Kallias Ensemble | Promocional
Redacció
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:23h
Després de dos ajornaments deguts a l'afectació de la pandèmia de la Covid-19, el proper diumenge 12 de desembre, el Teatre Conservatori acollirà una producció d'arrels manresanes que donarà a conèixer una faceta de Beethoven pràcticament desconeguda i inèdita: les seves cançons nacionals d'arreu d'Europa. 

Aquesta producció, impulsada pels Amics de la Música i les Arts de la Catalunya Central (AMARESC) el passat 2020, va néixer amb una triple motivació: festejar el 15è aniversari de la fundació d'aquesta entitat bagenca, commemorar el 250è aniversari de naixement de l'il·lustre compositor germànic i presentar el nou conjunt de cambra liderat pel prestigiós pianista manresà Francisco Poyato, el Kallias Ensemble. Titulat Beethoven, el cant dels pobles, aquest projecte musical pretén reivindicar un dels tresors musicals més populars i, paradoxalment, menys coneguts del gran compositor vienès: les cançons folklòriques de diferents nacions europees que va arranjar en la seva època de maduresa. Un corpus musical que, tot i ser el més voluminós del seu catàleg, constitueix un repertori absolutament desconegut, malgrat posseir una frescor i un atractiu musicals extraordinaris. Uns cants que brollen directament de la veu del poble i que esdevenen sublimats als pentagrames pel gran compositor germànic, en un exercici d'autèntica orfebreria musical  

Es tracta d'unes peces concebudes per a diferents veus solistes i un petit conjunt instrumental, integrat per piano, violí i violoncel, de les quals. després d'un procés de recerca i selecció musicològica, s'han recuperat un total de 24 cançons, corresponents a 13 nacionalitats europees diferents. La producció va estrenar-se l'agost de 2020 al Festival Schubertíada de Vilabertran i ara podrà veure's a Manresa abans de que el proper estiu faci una petita gira pels Pirineus dins la programació del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). 

El Teatre Conservatori de Manresa n'acollirà per tant la seva segona representació el proper diumenge 12 de desembre, en una sessió matinal a les 12.