Josep Costa impartirà una conferència a Manresa sobre el dret a un judici just

En un acte organitzat pel Col·legi d'Advocats de Manresa el proper dijous en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans

Josep Costa
Josep Costa | Yvelisse Teixeira
Redacció
06 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:10h
El Col·legi d'Advocats de Manresa organitzarà el proper dia 9 de desembre de 2021, a les 6 de la tarda, a la seu del Col·legi (C/ Sant Joan Baptista La Salle, 4-6 3r), la conferència El dret a un judici just, que serà presentada pel Degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, David Casellas, i impartida per Josep Costa, exvicepresident del Parlament, professor, advocat i politòleg. Participarà com a moderadora del debat de cloenda la presidenta de la Comissió Formació, Mercè Torras.

Aquest acte és obert al públic en funció de la disponibilitat d'aforament i amb inscripció prèvia que pot realitzar-se mitjançant aquest enllaç.

El Col·legi d'Advocats commemora amb aquest acte el Dia Internacional dels Drets Humans, que se celebra el dia 10 de desembre, des de l'aprovació l'any 1948 de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'article 10 de la Declaració estableix que "tota persona té dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinació dels seus drets i obligacions o per a l'examen de qualsevol acusació contra ella en matèria penal. Aquest article completa al seu precedent (dret a no ser detingut arbitràriament)", i determina una altra garantia legal fonamental: la d'un procés just. A més disposa dues característiques dels tribunals: la seva independència i imparcialitat. Dues característiques bàsiques a l'hora de portar a terme un procés just.