Cardona reivindica el llegat musical de Joan Roure Jané

El municipi posarà en valor el seu vincle artístic amb la vila ducal l'any del centenari del seu naixement

Joan Roure Jané, en una imatge d'arxiu
Joan Roure Jané, en una imatge d'arxiu | Arxiu particular
Redacció
05 de desembre del 2021
Actualitzat a les 21:12h
El passat octubre es va acomplir el centenari del naixement de Joan Roure i Jané (1921 -1990), músic i compositor solsoní que, a banda de la seva ciutat nativa i la capital andorrana, on va desenvolupar el gruix de la seva maduresa artística, va mantenir una estreta relació amb Cardona al llarg de la seva carrera musical.

D'aquest vincle n'ha quedat un important corpus d'arranjaments i de composicions que ja formen part de l'imaginari musical cardoní, així com nombroses petjades en programes, imatges i documents que el musicòleg Ovidi Cobacho ha mirat de resseguir i de recopilar en un estudi que en breu veurà la llum en una publicació solsonina. Tanmateix, el municipi cardoní, que l'any 2016 ja va homenatjar Roure amb un concert amb motiu del 25è aniversari de la seva defunció i la passada Festa Major va dedicar-li unes pàgines del seu programa de festes, ha volgut cloure aquest any commemoratiu dedicant una vetllada en record d'aquest músic tan vital i apreciat a diferents indrets del país. 

L'acte tindrà lloc la diada de la Puríssima, el proper 8 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda a la Cripta dels Sants Màrtirs de Cardona i serà d'entrada lliure. En el seu transcurs, el musicòleg cardoní desgranarà l'activitat musical de Joan Roure a la vila ducal i posarà en valor el seu llegat, complementant les explicacions amb la projecció d'imatges i enregistraments audiovisuals recuperats de diferents arxius. Pocs dies després està previst que la Coral Cardonina també se sumi a l'homenatge del mestre Roure, dedicant-li una part del seu 61è Tradicional Concert. 
Arxivat a