Administren prop de 2.000 dosis de vacuna contra la Covid en un dia al Palau Firal

La setmana que ve es vacuna dimarts, tot i el pont, amb el rètol de complet a la porta

Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal, en una imatge d'arxiu
Un infermer preparant la vacuna al Palau Firal, en una imatge d'arxiu | Gemma Aleman
Redacció
05 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:48h
La reobertura a la Regió Sanitària Catalunya Central de punts de vacunació centralitzats que funcionen amb cita prèvia programada per la web vacunacovic.catsalut.gencat.cat ha tingut molt bona resposta. En els tres primers dies s'han administrat prop de 6.000 dosis de les quals 1.842 al nou espai que ocupa l'equip de vacunació al Palau Firal de Manresa; 1.432 al nou espai a Vic, una sala de l'edifici A de la UVic; 1.740 a un espai dintre de l'Escorxador d'Igualada; i 620 a l'hotel d'entitats de Berga.

Tant en el cas de Manresa com també a Vic, els espais s'han tornat a muntar en pocs dies davant l'obertura de nous col·lectius a vacunar-se amb les dosis de reforç aprovades per a majors de 60 anys, també la crida a persones vacunades amb el vaccí monodosi Janssen. Els nous col·lectius cridats a vacunar-se amb dosis de reforç s'uneixen a aquells que no havien completat la pauta perquè havien passat la malaltia o els que encara no s'havien vacunat i que ara, davant la petició d'un passaport Covid per a accedir a alguns serveis, decideixen la immunització.

En els casos de Berga i Igualada, els espais de vacunació no s'havien arribat a tancar mai perquè es van usar per a la campanya de la grip. Ara, la diferència és que aquests quatre espais tornen a ser a la llista d'opcions que es poden trobar al desplegable de punts on vacunar-se de la Covid a tota Catalunya en el moment de buscar una cita per internet a la web.

En els primers dies de funcionament, hi ha hagut cues a la CC com a tota Catalunya però en molts casos de persones que s'havien aproximat al punt de vacunació sense cita prèvia. L'objectiu, recorda la gerent de la RSCC, Imma Cervós, és que “sigui fàcil vacunar-se però intentant treure pressió de la feina assistencial que han de fer a l'atenció primària. Per això es centralitza en quatre punts on la gent ha de demanar cita prèvia. De fet, demanar cita, afavoreix a que es pugui vacunar molta gent de manera ràpida, ordenada i graonada i permet als equips treballar millor i preveient les dosis que els faran falta”.

Totes les cites donades per al proper dimarts
Aquest pont els 4 punts de vacunació estaran oberts amb totes les cites donades. En un sol dia s'administraran a la regió sanitària, en aquests punts de vacunació centralitzats, prop de 2.000 dosis. Només en els tres dies d'obertura aquesta setmana que ve es preveuen més de 7.000 dosis i encara hi ha espais per poder-se vacunar dijous 9 i divendres 10 de desembre. També la setmana del 13 de desembre, ja hi ha oferta a la web per agafar cita. Serà una setmana amb més dosis disponibles, més de 10.000.

També a través dels centres d'atenció primària es podrà agendar la vacunació a altres punts cèntrics de petites dimensions però que permetran treure l'administració del vaccí dels consultoris i CAPs. A més, per a aquelles persones amb dificultats de desplaçar-se, també es farà vacunació oportunista als centres d'atenció primària. Els hospitals de la RSCC vacunen als seus professionals i també fan vacunació oportunista.

El certificat Covid accelera la vacunació
La petició del certificat Covid per a l'accés a residències, bars, restaurants i gimnasos des de divendres ha fet créixer el nombre de persones interessades en posar-se la vacuna. En aquests primers tres dies hi ha hagut un nombre important de primeres dosis de la vacuna, fet que augmentarà el percentatge de cobertura a la Regió Sanitària.