Súria homenatja tots els miners de la vila a la Festa de Santa Bàrbara

Per segon any consecutiu, el programa d'actes de la Festa de Santa Bàrbara ha hagut de ser reduït per la situació de la Covid

Les persones assistents a l'ofrena floral al monument de la Mineria escolten l'himne de Santa Bàrbara
Les persones assistents a l'ofrena floral al monument de la Mineria escolten l'himne de Santa Bàrbara | AjSú
Redacció
05 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:29h
Súria ha celebrat aquest dissabte la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la Mineria, amb diferents actes organitzats pel comitè d'empresa d'ICL. La celebració de la diada ha començat amb l'ofrena floral al monument a la Mineria, amb la presència de nombrosos treballadors i treballadores, i una representació de l'Ajuntament de Súria, encapçalada per l'alcalde Albert Coberó.

Després de l'ofrena floral, el president del comitè d'empresa, David Sibila, ha fet un emotiu parlament de record i homenatge a totes les generacions de miners suriencs, especialment a les persones que han perdut la vida a la mina. L'acte ha acabat amb l'himne a Santa Bàrbara i una galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros.

Posteriorment, l'església parroquial de Sant Cristòfol ha acollit la tradicional missa en honor de la patrona de la Mineria, a la qual també hi ha assistit una representació de l'Ajuntament amb l'alcalde de Súria.

Al llarg de la jornada s'han fet altres activitats lúdiques i participatives. Per segon any consecutiu, el programa d'actes de la Festa de Santa Bàrbara ha hagut de ser reduït per la situació de la Covid a la vila.

El programa de la Festa de Santa Bàrbara es va iniciar el passat 26 de novembre amb un acte institucional d'obertura al saló de sessions de la Casa de la Vila. L'endemà van tenir lloc diferents activitats, especialment adreçades als infants, a la plaça de Sant Joan, amb la participació de diferents entitats.

Arxivat a