Dani Pérez decideix per al BAXI Manresa al darrer segon (95-93)

Partidàs al Nou Congost contra el Lenovo Tenerife que necessita una pròrroga per decidir-se

Dani Pérez ha decidit el partit amb una cistella al darrer segon
Dani Pérez ha decidit el partit amb una cistella al darrer segon | Manel Mas
05 de desembre del 2021
Actualitzat el 06 de desembre a les 14:47h
Si a algú no li agrada el bàsquet caldrà que s'ho faci mirar. Partits com els que s'han viscut aquesta nit al Nou Congost justifiquen perdre una estona del temps ociós seguint aquest esport. BAXI Manresa i Lenovo Tenerife han ofert un espectacle que només podia tenir un vencedor. Els manresans han dominat més minuts. Però un rival com l'equip canari no és fàcil de doblegar gràcies a la qualitat de la seva àmplia plantilla. Un personal molt protestada sobre Salin hagués pogut canviar el signe del partit. Una errada al tir lliure ha portat el duel a la pròrroga i allà Dani Pérez ha decidit al darrer segon. Abans, Chima Moneke ha estat el màxim anotador durant el partit i Joe Thomasson s'ha carregat l'equip a l'esquena al temps suplementari. 

El BAXI Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Guillem Jou, Chima Moneke i Yankuba Sima. El Lenovo Tenerife ho ha fet amb Bruno Fitipaldo, Sasu Salin, Aaron Doornekamp, Kyle Wiltjer i Giorgi Shermadini. Els manresans han començat amb força, encert de cara a la cistella i domini al rebot defensiu (9-3, minut 3). Moneke era l'home més productiu amb sis punts. Els visitants no s'han deixat atemorir. Poc a poc han anat retallant diferències fins que un triple d'Emir Sulejmanovic els ha posat per davant (13-15, minut 9). Ismael Bako no ha faltat a la seva habitual cita amb l'alley-hoop, aquesta vegada gràcies a l'assistència de Dani Garcia. La igualtat ha seguit fins al final del primer període. Una innocent personal de Dani Pérez a Bruno Fitipaldo ha donat un mínim avantatge al Lenovo Tenerife (17-19). 

La igualtat s'ha mantingut al segon quart. La iniciativa corresponia al conjunt canari per una distància que no superava els quatre punts. El BAXI Manresa no estava tan fluid en atac però no deixava escapar el seu rival. La disposició era tan gran que un parcial de 8-0 avançava de nou els de Pedro Martínez (31-27, minut 18). A diferència del primer quart, l'equip manresà s'ha mantingut al davant i ha arribat al descans amb un màxim avantatge de sis punts (35-29). 

La segona part ha començat com la primera. Amb un triple del BAXI Manresa. En aquesta ocasió, obra de Pérez. Ha estat una bona entrada de període que ha permès als locals jugar amb tranquil·litat. El Lenovo Tenerife no es descomponia gràcies als punts de Sulejmanovic. El bosnià ha sumat sis punts gairebé seguits per mantenir el seu equip dins el partit. Un triple de Thomasson posava el BAXI Manresa deu punts per sobre. A la mateixa jugada, els àrbitres han assenyalat una tècnica al nord-americà per simular una personal davant la incredulitat i indignació del Nou Congost. Luke Maye i Dani Garcia també han entrat en joc i han compensat el despertar de Fran Guerra. A manca del darrer quart, el BAXI Manresa manava per 64-56. 

Dues pilotes perdudes per Bako i dos atacs exitosos dels canaris ajustaven el marcador. Jou anotava un triple amb efectes analgèsics. Però Fitiplado li tornava la moneda. Una nova cistella de Wiltjer situava el 67-64 al marcador i feien demanar temps mort a Pedro Martínez. El Lenovo Tenerife ha seguit amb la seva remuntada. Witljrt ha empatat a 68 amb encara cinc minuts per jugar. I després, Huertas avançava el seu equip molts minuts després (68-70, minut 37). Jou apareixia novament des de la línia de tres per iniciar un intercanvi de cistelles que feia canviar el líder del partit. Pérez, amb un triple llunyaníssim, avançava el BAXI Manresa per quatre punts (76-72, minut 38). Era l'espurna que faltava al Nou Congost perquè la temperatura pugés uns quants graus. Un intercanvi de cistelles provocava que s'entrés al darrer quart amb quatre punts a favor els bagencs. Huertas reduïa distàncies abans que Pérez anés al punt de personal. El base només ha transformat un tir lliure i deixava el Lenovo Tenerife a un triple de forçar la pròrroga. Wiltjer empatava a manca de 21 segons. Thomasson culminava el darrer atac del BAXI Manresa situant el 81-79 quan quedava un segon. El Lenovo Tenerife li quedava la darrera bala i Txus Vidorreta ha reunit els seus homes per preparar la jugada final. Salin ha tirat de tres i la pilota no ha entrat. Però els àrbitres han xiulat una personal que han ratificat després de revisar la jugada. El finès ha errat un dels tres llançaments i el partit ha anat a la pròrroga (81-81). 

El temps extra ha començat amb cistella visitant. Thomasson capgirava la situació amb quatre punts seguits. L'escorta assumia responsabilitats al cantó local. I Guerra, al visitant. Un error en aquests moments podia ser letal atès l'empat a 91 amb el que el partit ha arribat al darrer minut. Moneke posava el BAXI Manresa per davant amb 26 segons per disputar. Els canaris tornaven a buscar l'estratègia per decidir el partit. Huertas ha forçat personal per empatar novament. Quedaven set segons i, en aquest cas, la bola definitiva era per al BAXI Manresa. Pérez ha servit de fons i ha combinat amb Garcia que ha estat l'encarregat de pujar la pilota. El mataroní l'ha tornat al de l'Hospitalet i aquest ha decidit al límit. 95-93 per mantenir el Nou Congost com una fortalesa.

Incidències: Antonio Conde, Martín Caballero i Roberto Lucas han arbitrat el partit. Janis Berzins ha estat una jornada més el jugador descartat per Pedro Martínez. El BAXI Manresa s'ha adherit un any més a la Marató de TV3 i ha venut tires pel sorteig de les samarretes que els seus jugadors lluiran al Palau Blaugrana el proper 19 de desembre. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Luis Alcañiz.

- Estadístiques del partit
- Resultats i classificació

Arxivat a