Una llar d'infants del Bages i una del Moianès, tancades completament per confinaments

Es tracta de l'escola bressol Pam i Pipa, de Santpedor, i d'El Tren Blau, de Calders

Canalla entra a l'escola, en una imatge d'arxiu
Canalla entra a l'escola, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióManresa
04 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:26h
Dels quatre centres educatius de Catalunya que actualment es troben tancats completament degut als contagis de la Covid-19, un és del Bages i un altre del Moianès. Es tracta de la llar d'infants privada Pam i Pipa, situada a Santpedor, i de l'escola bressol pública El Tren Blau, ubicada a Calders. En el primer cas, els grups confinats (que representen el total de l'alumnat), és de tres; en el segon, de dos. Els altres equipaments catalans que han hagut de tancar completament són la Llar Bon Dia (Cerdanyola del Vallès) i l'escola bressol Sant Jaume (Arbeca).

Nou grups-classe confinats en total

A banda dels cinc grups classe esmentats, al Bages i al Moianès hi ha, segons dades de la Generalitat de Catalunya, quatre aules més que es troben fent quarantena a casa. Els centres afectats pels confinaments en qüestió són l'Escola Bages i l'Oms i de Prat de Manresa (amb un grup confinat cadascuna); l'Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet (un grup), i l'Escola Riu d'Or de Santpedor (un grup). Cal destacar, també, dos centres bagencs que tot i no comptar amb cap grup-classe sencer en quarantena, sí que té un nombre elevat de persones que estan fent confinament a casa. Parlem de l'Escola Sant Pere de Monistrol de Montserrat, amb 42 afectats, i de l'Escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, amb 96.

Dades a Catalunya

Els grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya han pujat de 126 a 134 (+8), segons dades del Departament d'Educació. Representen el 0,19% dels aproximadament 72.000 totals. Hi ha 29.934 persones confinades (+2.127). D'aquestes, 28.969 són alumnes (+2.063); 955 docents o personal d'administració i serveis (+61) i 10 personal extern (+3). S'han registrat 5.164 positius en els darreres 10 dies i ja se n'acumulen 18.624 (+968), entre alumnes, docents, PAS o personal extern.

D'altra banda, 95 centres tenen algun grup confinat (+8), l'1,86% dels 5.108 del sistema.
Entre les escoles més afectades, destaca l'escola Àgora, de Sant Cugat del Vallès, amb 205 persones confinades (-49), dels quals 154 són alumnes (-66) i dos docents o PAS (ídem).
Arxivat a