El Kursaal acollirà dissabte un concert teatralitzat per reivindicar els valors de la música folk

"One. Two, free... folk" és un viatge musical pel folk i per compartir música

Presentació del concert teatralitzat
Presentació del concert teatralitzat | MEES
Redacció
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:26h
Aquest dissabte, 4 de desembre a les 8 del vespre, la sala gran del Kursaal acollirà One, two, free... folk!, un espectacle per a tota la família que vol reivindicar la música folk i els seus valors; i a més a més vol ser un homenatge a la gent que alça la veu, que parla dels drets socials i de les llibertats. Un concert teatralitzat i amb ànima per compartir una música nascuda als Estats Units i que a casa nostra va arribar, entre d'altres, a través de Xesco Boix.

One, two, free... folk! és el viatge d'un grup de músics de carrer, així com d'altres personatges com el cap de l'estació, que coincideixen en una estació de tren dels EEUU en diferents moments històrics del segle XX. Un tren que viatja lliurement, sense destí, per compartir missatges, ritmes i melodies.

És un espectacle musical amb un repertori clàssic del folk anglosaxó, versionat amb diverses llengües i estils com el soul, el reage o el country, i que vol ser un recull de cançons folk reivindicatives, d'autors com Peter Seeger, Bob Dylan o Simon and Garfunkel. I a l'inici de l'espectacle, un petit homenatge a Xesco Boix, que va ser uns dels introductors de la música Folk al nostre país i que ens va deixar el juliol de 1984, ara fa 37 anys.

Jordi Vallespí és el director musical de l'espectacle i el pianista i està acompanyat per Laura Jara (veu i castanyoles), Arthur Ibáñez (veu in guitarres), Alèxia Escassi (veu i pandereta), Aldo Visconti (veu, whasboard i bateria) i Quim Bernat a l'harmònica, sintetitzador, flauta travessera, guitarra i saxo.

Les entrades per veure One, two, free... folk! tenen un preu de 15 euros (12 euros per a majors de 65 anys, amb el carnet Galliner, menors de 25 anys i 6 euros per als menors de 12 anys) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb l'ús de mascareta durant tota la funció, gel hidroalcohòlic i sortida esglaonada de la sala.