El surienc Josep Garcia venç, amb KTM, l'onzena edició de l'EnduRoc

El campió del món d’enduro fa el doblet, guanyant dissabte la carrera espectacle Superpole i diumenge proclamant-se guanyador de la prova

Les Comes ha acollit una nova edició de l'Enduroc
Les Comes ha acollit una nova edició de l'Enduroc | Les Comes
Redacció
28 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:18h
Aquest cap de setmana, Les Comes de Súria, s'ha convertit per 11è any consecutiu en el bressol de l'enduro al nostre país amb la celebració de l'onzena edició de l'EnduRoc.

Més 700 inscrits, entre aficionats i professionals, han recorregut el circuit de 40 quilòmetres que l'equip de Les Comes ha preparat per a aquest cap de setmana. Un terreny molt variat que incloïa pista ràpida, zona de pedres, fang i aigua ha permès a tots els participants gaudir d'unes grans condicions per a la carrera de diumenge.

El pilot surienc, recentment proclamat campió del món d'Enduro, Josep Garcia, ha vençut a l'EnduRoc per tercera a vegada, després de vèncer també la setena edició de 2016 i l'última edició del 2019. En les tres ocasions s'ha fet amb la primera posició de les dues principals curses del cap de setmana, la Superpole dissabte i l'EnduRoc diumenge. Per tant, és el tercer doblet del pilot surienc en aquesta prova.

La victòria ha tingut lloc amb un ampli marge de gairebé 3 minuts respecte al pilot d'Husqvarna, Bernat Cortés. L'actual subcampió del món E3, Jaume Betriu, ha quedat en tercera posició després d'una espectacular remuntada des de l'última plaça degut a una caiguda en els primers revolts del recorregut. Els pilots Pau Tomás amb BETA i Victor Guerrero amb Rieju, han quedat en la quarta i cinquena posició respectivament.

Josep Garcia tanca una temporada espectacular amb KTM després de quedar campió d'Espanya scratx, vencedor dels Six Days i campió del món d'Enduro E2.

Cal destacar també la bona carrera de la pilot Manresana Mireia Badia del equip GasGas. L'actual subcampiona del món i sis vegades seguides campiona estatal s'ha coronat amb la primera posició de Fèmines i entre els primers 25 scratx en una cursa on hi han participat alguns dels millors pilots del món.

El pilot de Yamaha Pol Tarrés ha fet una gran participació amb una trail, una moto molt diferent al de la resta de participants, però que ha demostrat ser igual de competitiva en aquest format de carrera.

El cinc cops campió del món Ivan Cervantes tampoc s'ha volgut perdre aquesta edició, però va haver d'abandonar dissabte per problemes mecànics, els quals li han impedit participar a la carrera Race of Champions de diumenge.

La carrera de la categoria d'Amics, la més multitudinària i on participen prop de 400 pilots, ha realitzat per tercer any consecutiu un format de sortida innovador que permet combinar l'espectacularitat d'una sortida de gran format amb la màxima seguretat pels pilots. La sortida en format EnduRoc ja va ser un gran èxit quan va ser estrenada el 2018 i s'ha mantingut per la bona acollida que ha tingut entre tots els participants.

A la zona habilitada pel comerç s'han vist grans i reconegudes marques del sector com KTM, Honda, Beta, Husqvarna, Sherco, GasGas, Yamaha, Rieju i altres marques i empreses del món de l'enduro que no s'han volgut perdre la cita de Les Comes.
Arxivat a