Càritas Manresa llança una nova campanya amb 2.500 Cors Solidaris

Es podran comprar a una vintena d'establiments de la ciutat a un preu de 2 euros

Fina Farrés parla amb Pep Garcia a Càritas
Fina Farrés parla amb Pep Garcia a Càritas | Càritas
Redacció
27 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:48h
Càritas Manresa ha presentat aquest divendres la campanya de Nadal 2021 dels Cors Solidaris. Pep Garcia i Fina Farrés han fet la presentació al Portal de Càritas, on una bona colla de persones voluntàries i participants en els programes socials de Càritas, embolicaven i etiquetaven els cors de xocolata que els propers dies es podran comprar a una vintena de comerços i equipaments de Manresa al preu de 2 euros.

La presentació l'ha fet i dinamitzat Pep Garcia, productor i gestor cultural i artístic, i alhora escriptor i articulista. Ha explicat que quan Càritas li van demanar aquesta col·laboració, li va agradar conèixer més la feina i els programes socials de Càritas Manresa, i també qui són els voluntaris i els perquès i el com hi participen. "No hi ha un sol perquè, si no molts, tants com persones que venen aquí a ajudar, o com cada persona que ve per a ser ajudada", ha afirmat. Per això, "els cors són solidaris perquè van de cor a cor. Dels cors dels que els fan fins arribar als cors dels que els venen. La cadena humana té sentit si no falla cap peça. I aquí, de la ma de Càritas no falla cap peça. La ràbia és que les peces fallen fora, i llavors la màquina de fer cors s'ha de posar a treballar acceleradament".

Pep Garcia ha afirmat que si ajudes, "ets un afortunat i si ets ajudat també ets un afortunat. Que la decisió d'ajudar és teva, però la necessitat de ser ajudat, no està a les teves mans. Perquè la vida dona moltes voltes. I quan les teves mans fallen, aleshores sort de les mans que t'acullen. Com les de Càritas".

Per part de Càritas ha parlat Fina Farrés, directora de Càritas Arxiprestal de Manresa, que ha agraït al Pep Garcia i a totes les persones que avui i durant la setmana han participant en l'activitat la seva aportació. Ha subratllat "la pluralitat d'orígens i cultures de les persones presents en la preparació dels 2.500 Cors Solidaris, i com n'és de positiu aquest treball comunitari, amb la implicació conjunta de persones voluntàries i participants als programes socials".

Farrés ha aprofitat per convidar a comprar Cors Solidaris i a col·laborar amb Càritas Manresa ja sigui a través del voluntariat o de les aportacions econòmiques, per poder seguir reforçant el compromís col·lectiu de lluita contra la desigualtat social.