Renalias i Olivé, guanyadors del torneig de Flamme Rouge del Club del Joc

Quinze jugadors i jugadores es van reunir en una sessió de Nits de Joc el dijous al Graner

El torneig de Flamme Rouge s'ha celebrat al Graner
El torneig de Flamme Rouge s'ha celebrat al Graner | CAE
Redacció
26 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:19h
Quinze jugadors i jugadores repartits en quatre taules van participar al torneig de Flamme Rouge aquest dijous 25 de novembre a la cafeteria el Graner de Manresa. El Club del Joc organitzava el torneig que es va desenvolupar en dues etapes, en una jornada amb moments de molta concentració, ja que el joc requereix de tàctica i estratègia. El Flamme Rouge reprodueix relleus d'etapes ciclistes i en aquest cas la primera etapa era un perfil de clàssica i la segona d'alta muntanya, finalitzant en un port de categoria especial. Alguns dels jugadors van venir preparats amb indumentària ciclista i també es van repartir gorres publicitàries del Tour de França. 

La cursa va ser intensa i finalment, després de pedalar de valent, els ciclistes Ferran Renalias i Bibiana Olivé es van proclamar campions del torneig i es van endur cadascú un joc de taula, gràcies a la col·laboració amb l'editora i distribuïdora Devir. Per calcular la victòria es tenia en compte el temps utilitzat per fer l'etapa i la posició d'arribada. 

Flamme Rouge és un joc de taula creat per Asger Harding Granerud amb un disseny que l'ambienta en les curses ciclistes dels anys 30 i 40 del segle passat. Pren el seu nom del banderí vermell que assenyala el darrer kilòmetre d'una cursa ciclista.

El joc permet crear diferents etapes amb perfils ben variats amb trams plans, pujades i baixades. Cada jugador disposa de dos corredors amb característiques diferents -un rodador i un sprinter- que cal fer avançar utilitzant estratègicament les puntuacions d'unes cartes. En el joc es recreen elements tan propis del ciclisme com avançar més lentament a les pujades o córrer més a les baixades, aprofitar-se de la roda d'altres jugadors o el fet que el corredor que va marcant el ritme de la carrera es cansa més que els altres.

Per a l'organització del torneig, el CAE i Club del Joc compta amb la col·laboració de Devir, l'empresa editora del joc, i de l'Ajuntament de Manresa. A través de la web del CAE (www.cae.cat) es pot accedir a tota la informació de les sessions de Nits de Joc dels dijous a la nit i els pròxims tornejos.

El Club del Joc del CAE és un equip de treball sobre el món del joc creat l'any 1999 i format per socis i sòcies de l'entitat. Des del Club del Joc s'organitzen diferents activitats amb la finalitat de difondre i fomentar el Joc com a un instrument educatiu, com a un element cultural i com una alternativa d'oci.