Especial 25-N: dades

Súria s'adhereix al 25-N amb un acte institucional a l'Ajuntament

Els actes finalitzaran el divendres 3 de desembre amb la representació de l'obra "És de conya"

per Redacció, 26 de novembre de 2021 a les 10:23 |
Acte institucional del 25-N a l'Ajuntament de Súria | AjSú
L'Ajuntament de Súria ha acollit aquest dijous 25 de novembre un acte d'adhesió al Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, amb la tradicional encesa d'espelmes, la lectura del manifest institucional i una actuació musical. L'acte formava part del programa de la Setmana contra la violència de gènere, que ha continuat amb el segon taller de defensa personal femenina i finalitzarà amb l'obra teatral És de conya (divendres 3 de desembre). 

El manifest ha estat llegit pel Casal de la Dona, mentre que l'actuació musical ha anat a càrrec de l'Escola Municipal de Música. En el manifest d'enguany es posa l'èmfasi en la necessitat d'actuar des de tots els àmbits per tal d'eradicar totes les formes de violència per tal que les dones “gaudeixin de vides lliures i dignes”. 


Segons el manifest, “en les mans de totes les persones que formen aquesta societat està la dignitat d'extingir el patriarcat i la seva ideologia masclista” i construir “vincles segurs, respectuosos i amorosos, en tots els àmbits de les nostres vides”. 

En el transcurs de l'acte, la regidora de Solidaritat, Olga Tena, ha manifestat que la Setmana contra la violència de gènere manté enguany l'objectiu de “sensibilitzar la societat de la importància d'acabar amb aquest gravíssim problema” i alçar la veu davant les agressions i injustícies que les dones pateixen arreu del món i també en el nostre entorn. 


L'acte d'adhesió al Dia Internacional s'ha celebrat amb la presència de l'alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació. 

L'Ajuntament mantindrà el seu compromís per lluitar “amb totes les eines possibles” contra la xacra de la violència de gènere, segons ha expressat la tècnica de l'àrea municipal d'Igualtat, Xesca Galera

La Setmana contra la violència de gènere va començar dimarts 23 de novembre amb el primer taller de defensa personal femenina. Les dues sessions incloses en el programa són a càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages). 

L'Ajuntament també s'ha adherit a la campanya L'amor no t'ha de prendre la vida, impulsada pel Consell Comarcal del Bages amb motiu del Dia Internacional. Per aquest motiu, s'han repartit els globus en forma de cor que simbolitzen la campanya als centres d'ensenyaments, comerços i establiments de restauració. També es facilitaran els clauers de la campanya a les persones que assisteixin als actes de la Setmana. 

D'altra banda, el llaç simbòlic del Dia Internacional ha estat posat a la façana principal de la Casa de la Vila, que també roman il·luminada cada nit amb el color d'aquesta commemoració.

L'organització de la Setmana contra la violència de gènere és a càrrec de les àrees municipals d'Igualtat, Joventut, Benestar Social i Solidaritat, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages i la col·laboració de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, Casal de Joves i Punt d'Informació Juvenil (PIJ), Escola Municipal de Música, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Residència Bell Repòs, Dojo Karate i Nus Cooperativa.

 

Participació