Junts denuncia que l'Ajuntament de Sallent es gasti 140.000 euros per adaptar una casa que anirà a lloguer

Consideren que un habitatge que va ser venut al consistori per 3.000 euros hauria de ser posat a masoveria urbana

Baixos de la casa que s'ha de reformar
Baixos de la casa que s'ha de reformar | Junts
Redacció
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:04h
Junts per Sallent denuncia que l'equip de govern hagi aprovat una memòria valorada i encarregat un projecte per rehabilitar una casa del carrer del Pont 23, per un import inicial de 125.000 euros més 12.000 del projecte.

Aquesta casa del carrer del Pont, 23, va ser venuda a l'Ajuntament per 3.000 euros a l'anterior mandat perquè els hereus no volien fer-se càrrec de les despeses que generava, i es va acordar aquesta compra per tal d'incrementar el parc d'habitatge del municipi. 

En aquest cas, es tracta d'una casa sencera per a una sola família, amb dues plantes, pati a la part del darrera, que s'ha de fer nova en la seva totalitat. Per aquest motiu, Junts per Sallent, aposta perquè aquesta casa en concursi en la modalitat de masoveria urbana. Amb aquest sistema, la família que l'obtingués, la tindria per un llarg termini, 50 o 75 anys, i s'encarregaria de fer les obres de millora.

Aquest sistema, l'Ajuntament de Sallent ja l'ha aplicat en un altre cas, com són les antigues escoles de Cornet, o altres exemples en finques del Patronat de Cabrianes.

Junts per Sallent, troba "del tot inadmissible" que un ajuntament es gasti gairebé 140.000 euros en arreglar una casa i adjudicar-la a una o dues famílies. En paraules de l'exalcalde David Saldoni: "amb 140.000 euros a Sallent pots pagar més de 400 mesos de lloguer, o bé pots comprar quatre habitatges socials i reformar-los. No té cap sentit reformar una casa d'aquestes característiques per habitatge social".

David Saldoni, espera que "l'Ajuntament rectifiqui i valori alternatives com la masoveria urbana per un immoble d'aquestes característiques, que permet recuperar un habitatge i no invertir-hi diners públics."