L'espectacle familiar «Laika» de Xirriquiteula Teatre, aquest dissabte al Teatre Conservatori

És un muntatge original i emotiu sobre la història de la primera gossa que va viatjar a l'espai

El Teatre Conservatori acollirà l'obra «Laika»
El Teatre Conservatori acollirà l'obra «Laika» | Mireia Cardús
Redacció
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:02h
Aquest proper dissabte, 27 de novembre a les 6 de la tarda, arriba al Teatre Conservatori Laika de la companyia Xirriquiteula Teatre. Es tracta d'una creació col·lectiva d'Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó inspirada en la primera gossa astronauta, la Laika, que la Unió Soviètica va llançar a l'espai el 1957, i que ha passat a la història per ser el primer ésser a orbitar al voltant de la Terra.

1957. Som a Moscou. En plena Guerra Freda i de la cursa espacial. Laika és una gosseta que sobreviu pels carrers de la gelada ciutat. Poc s'imagina que el seu destí la portarà a l'espai dins la nau Spútnik II i que passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra.

Un muntatge que combina diverses tècniques teatrals, amb retroprojeccions, titelles, autòmats... i que ha estat guardonat amb multitud de premis, entre ells el Premi Drac d'Or 2018, Premi de la Crítica 2018, Premi BBVA de Teatre 2019, Feten 2019 i fins i tot el Premi a millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar de l'última edició dels Premis Max 2022. 

En acabar la representació es farà un col·loqui amb crítics de la plataforma Recomana.cat.

Les entrades per veure Laika tenen un preu de 12 euros (10 euros amb carnet Galliner, menors de 25 anys, majors de 65 i 6 euros menors de 12 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, o per internet.