Turisme rural

Castellnou impulsa la marca Vall d'Argençola per fomentar el turisme en aquest indret

Aquesta vall, documentada des del segle X, està situada al nord del municipi

per Redacció, 25 de novembre de 2021 a les 11:47 |
La Vall d'Argençola segueix el curs de la riera de Tordell | AjCnB
L'Ajuntament de Castellnou de Bages, mitjançant les regidories de Desenvolupament rural i de Turisme, impulsa la marca Vall d'Argençola, per unir en una estratègia comuna les iniciatives turístiques existents en aquest singular indret.

La vall d'Argençola, documentada des del segle X, està situada al nord del municipi de Castellnou de Bages. La vall segueix el curs de la riera de Tordell (també coneguda com a riera d'Argençola) fins a desembocar al riu Cardener, a Súria. En el seu trajecte ens deixa un bell paisatge enmig de boscos, conreus, cases de pagès i indrets d'interès cultural i patrimonial. 


Actualment tres establiments de turisme rural s'uneixen sota la marca Vall d'Argençola:

- El Puig, el plaer de viure a pagès. Una casa del s. XV, documentada al s. X, que manté l'activitat i l'encant de sempre. Es troba a l'indret de Viladepost, molt a prop de l'església romànica de Santa Margarida (s. XIII).


- La Vila, un paradís romàntic. Situada al lloc històric d'Argençola, està acompanyada per l'església de Santa Eulàlia. La vila és un somni romàntic creat a inicis del s. XX per l'industrial barceloní Manuel Saladrigas i inspirat en el món wagnerià.

- Mas Bosc, l'esplendor modernista. Una joia modernista, encàrrec de l'industrial Magí Gallifa, presideix la muntanya d'Argençola. L'edifici, obra de l'arquitecte Ignasi Oms, ha estat totalment restaurada mantenint l'essència original.

Aquesta iniciativa forma part d'una estratègia global de desenvolupament rural, econòmic i turístic que està dissenyant el municipi bagenc.

 

Participació