Parc de l'Agulla

Dissabte es farà una nova passejada per debatre sobre el futur Pla Urbanístic de l'Agulla

El recorregut a l'aire lliure permet que l'anàlisi tingui una dimensió física, reconeixent l'espai i els elements que l'estructuren

per Redacció, 25 de novembre de 2021 a les 09:44 |
Parc de l'Agulla | AjSFB
El procés participatiu per debatre el futur Pla Urbanístic de l'Agulla continuarà aquest dissabte 27 de novembre, d'11 h a 13 h, amb una nova passejada participativa –dissabte passat se'n va celebrar la primera- que comença al punt d'informació Infoséquia del Parc de l'Agulla i que servirà per recollir les percepcions i opinions de les persones usuàries de l'espai. El recorregut a l'aire lliure permet que l'anàlisi tingui una dimensió física, reconeixent l'espai i els elements que l'estructuren.

Es farà una primera part explicativa on es contextualitzarà l'acció. Tot seguit s'iniciarà la passejada, on l'equip dinamitzador anirà guiant el debat, recollint les aportacions de les persones assistents i vetllant pel correcte desenvolupament d'aquest.

El recorregut contemplarà els espais més representatius segons els eixos de treball, així doncs, es tractaran tots els eixos inclosos (mobilitat, territori i paisatge, usos i activitats), posant èmfasi en aquells aspectes que es poden observar sobre el terreny.

Taller participatiu al Plau Firal, dimecres 1 de desembre


La darrera de les sessions obertes en aquest procés participatiu serà un taller presencial que es farà al Palau Firal el dia 1 de desembre de 18 h a 20 h. Es tracta d'una sessió oberta amb l'objectiu de recollir propostes per tal d'enriquir el contingut del document urbanístic.

L'activitat es desenvoluparà per taules rotatòries, per tal que tothom tingui un espai on fer les seves aportacions, i on es tractaran els principals eixos de treball que són els usos i activitats, la mobilitat i els usos i activitats.

Durant el taller l'equip dinamitzador anirà guiant el debat i vetllant per el correcte desenvolupament del mateix.

En paral·lel a totes aquestes trobades i actes celebrats, també es farà un treball amb els principals centres educatius implicats que permetrà donar veu a la gent jove, i ampliar així els punts de vista que es recullen en aquest procés.

Per inscriure's i informar-se de les diferents accions participatives es podrà consultar el web participa.gencat.cat o seguir les xarxes socials dels Ajuntaments de Manresa i de Sant Fruitós del Bages, a banda de la informació que s'ubicarà en diversos punts dels dos municipis. També es podrà consultar tota la documentació relativa al PDU al Punt informatiu Infoséquia, al Parc de l'Agulla, durant el temps del procés participatiu.

El Pla Director Urbanístic de l'àmbit de l'Agulla (PDU) té per objecte crear el marc urbanístic i territorial adequat que permeti explotar les potencialitats d'ampliació del parc de l'Agulla per tal que esdevingui l'espai de lleure i esbarjo de referència del Pla de Bages, amb coherència amb els seus valors ambientals, paisatgístics i patrimonials, interconnectada amb els nuclis urbans i amb estratègies de desenvolupament clares d'acord amb les necessitats del territori i de la seva gent. Per fer-ho possible cal comptar amb la col·laboració de la ciutadania des de l'inici, i és en aquest context on es planteja el procés participatiu, tal com es va explicar en la presentació que es va dur a terme a final d'octubre.

Tota la informació del procés està disponible al portal participa.gencat.cat/processes/pduambitAgulla, on també es pot participar omplint un qüestionari sobre l'Agulla, fent noves propostes o donant suport a les existents.

 

Participació