El casal d'entitats de Sant Fruitós tindrà una gran sala polivalent a peu de carrer

L'Ajuntament ha aprovat el nou projecte per a l'equipament

Planta baixa del casal d'entitats
Planta baixa del casal d'entitats | AjSFB
Redacció
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:42h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha encarregat un nou projecte de reforma per tal de convertir l'edifici de l'antic Ajuntament en un espai on el teixit associatiu pugui trobar-se i desenvolupar les seves activitats i propostes.

Durant la passada tardor, l'Ajuntament va encarregar aquest nou projecte de remodelació que redistribueix les diferents sales previstes per tal de poder comptar amb un equipament versàtil i funcional.

La nova proposta reubica el jutjat de pau a la primera planta de l'equipament, el què permet que la planta baixa guanyi en superfície i s'hi pugui ubicar una gran sala polivalent

Aquest nou espai, situat a peu de carrer, permetrà que les entitats puguin celebrar actes diversos, com xerrades, conferències, tallers o exposicions. Fins ara el centre del municipi no comptava amb un espai amb aquestes característiques.

En la primera planta s'hi ubicarà el jutjat de pau i diferents despatxos i espais d'emmagatzematge per a les entitats. Totes les plantes de l'edifici comptaran amb sanitaris i un ascensor connectarà els diferents pisos.

Pel que fa a l'estructura de l'edifici, s'han optimitzat els sistemes constructius previstos en l'anterior projecte, rehabilitant el forjat ja existent en comptes d'instal·lar nou forjat de formigó armat, i projectant-hi una nova coberta de fusta.

En consonància amb la resta d'edificis municipals, que aposten per l'estalvi energètic, l'edifici serà autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques.

Aquesta setmana s'han licitat els treballs de remodelació d'aquest edifici, i es preveu que les obres puguin iniciar-se a principis d’any i s'executin en un termini de dotze mesos.

Les obres de rehabilitació d'aquest nou projecte mantenen el cost previst inicialment, 755.000 euros, introduint-hi aquestes millores.