La 11a edició de l'EnduRoc arriba aquest cap de setmana a Les Comes de Súria

Aquesta cursa d'enduro que inclou zones de públic, àrea comercial, bar restaurant i tots els serveis d'una cursa de primer nivell

L'Enduroc torna a les Comes de Súria
L'Enduroc torna a les Comes de Súria | Les Comes
Redacció
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:59h
Aquest cap de setmana, 27 i 28 de novembre, tots els aficionats al motor tenen una cita a la finca Les Comes de Súria. L'EnduRoc, conegut per ser la gran festa de final de temporada de l'enduro, ja compta amb més de 700 participants entre professionals i aficionats, unes xifres espectaculars que igualen el millor any prepandèmia i que la consoliden com una de les carreres de referència del país.

L'EnduRoc se celebrarà a la finca de Les Comes, una magnífica finca al centre de Catalunya que habilitarà per a l'ocasió les seves més de 550ha de terreny i tot el necessari per passar-hi un cap de setmana amb totes les comoditats: zona d'acampada, aparcament, vestuaris, zona comercial, exposició dels darrers models de les principals marques, bar-restaurant i molt més.

Un total de 22 categories acullen participants de tota mena i de qualsevol nivell, des de pilots professionals fins a aficionats i nens, tots tenen cabuda en aquest gran esdeveniment.

El dissabte els participants de totes les categories faran una volta de reconeixement al recorregut de gairebé 40 quilòmetres que l'organització ha preparat, i es fixarà l'ordre classificatori per a les proves de diumenge. El mateix dia a les 14.00 h tindrà lloc la cursa de la categoria infantil, on participaran les futures promeses d'aquest esport. Aquesta categoria es compon de 4 subcategories que inclouen nens de 6 a 14 anys, totes amb la seva pròpia entrega de premis per als 5 pilots més ràpids.

L'altre gran atractiu de dissabte serà el tram espectacle Superpole, un tram de curta distància en què els 40 pilots més ràpids del tram cronometrat han de fer diverses voltes en un recorregut que transcorre entre les principals zones de públic. Aquesta cursa, imprescindible per a tots els amants i aficionats a l'enduro, brindarà les imatges més espectaculars de dissabte i comptarà amb la seva entrega de premis.

El diumenge es farà la sortida de la cursa EnduRoc. A les 10 del matí prop de 100 pilots de primer nivell es veuran les cares a la cursa Junior / Sènior, i a les 11 hores es farà la sortida de la categoria Amics, la més multitudinària, amb al voltant de 400 pilots.

Per garantir la seguretat dels pilots, la cursa de la categoria Amics, mantindrà el format de sortida EnduRoc, sent un quad el que obrirà la cursa passant per davant de tots els pilots per donar-los la sortida.

L'EnduRoc constarà d'un recorregut de gairebé 40 km al que s'han de fer 2 voltes depenent de la categoria. Un format molt atractiu tant per als pilots més exigents com per a tota mena d'aficionats. Es lliurarà una medalla de Finisher a tots els participants que finalitzin el recorregut independentment del seu resultat a la classificació.

En acabar la jornada de diumenge es procedirà amb el lliurament de premis als guanyadors. Es donaran trofeus als cinc primers classificats de cada categoria i als vencedors scratx de l'EnduRoc.

Aquesta edició tindrà l'honor de comptar amb grans pilots del motociclisme, inclòs l'actual campió del món E2 i vencedor del campionat nacional i els sis dies d'enduro, Josep Garcia. També hi participarà el 5 cops campió del món Ivan Cervantes, així com l'actual subcampió del món E3, Jaume Betriu.

Altres grans pilots que hi participaran són, Pau Tomàs i el portuguès Diogo Ventura amb l'equip BETA, Bernat Cortés amb GasGas, el pilot d'Honda, Kirian Mirabet i els pilots de Rieju Francesc Moret i Victor Guerrero. També hi tindrà presència l'equip Sherco amb David Riera i Marc Flores i comptarem amb el campió de món de Trial Junior, Pol Tarrés, actual ambaixador de Yamaha. Per part de les fèmines participarà l'actual subcampiona del món i sis vegades seguides campiona estatal Mireia Badia amb l'equip GasGas.

L'EnduRoc és una Gran Festa per a tots els amants de l'enduro i una cita emblemàtica que ja forma part de la història d'aquest esport.
Arxivat a