Santpedor millora l'entorn del Portal de Berga

Cal Patet és un dels portals de la muralla del segle XIV inclòs a la ruta turística medieval

Redacció
24 de febrer del 2010
576_1267019202fotos_052
576_1267019202fotos_052

Entorn del Portal de Berga a Santpedor. Ajuntament Santpedor

L'Ajuntament de Santpedor ha millorat l'entorn del portal de Berga de Santpedor, també anomenat de Cal Patet, que és un dels portals de la muralla medieval del s.XIV, inclòs a la ruta turística medieval.

Les obres han consistit en treure les lloses malmeses de la vorera de l'entrada al portal i canviar-les per llambordes. Alhora, s'ha arreglat una petita placeta situada del portal enfora muralles instal·lant-hi mobiliari urbà, un banc i una paperera, així com amb la plantació d'un xiprer.

Per travessar el carrer que va fins al portal també s'ha adaptat el pas de vianants acessible per a persones amb minusvalies físiques.

Amb aquestes actuacions, s'ha possibilitat la millora estètica de la zona i s'evitarà que els cotxes aparquin sobre la vorera com era habitual. A més a més el plafó explicatiu de la museïtzació del barri antic medieval queda més rellevant i vistós.

Properament es vol arranjar la resta d'accessos als portals del barri vell i més endavant fer-hi una millora de la il·luminació a partir d'unes subvencions.
Arxivat a