El CTM de Manresa ha acollit una jornada de la Cimera europea de governs locals

Manresa divulga les accions que fa en matèria de desenvolupament econòmic i social mitjançant la participació en projectes europeus

Redacció
24 de febrer del 2010
576_12670186282010_02_24_cimeragovernslocals1
576_12670186282010_02_24_cimeragovernslocals1

Un moment de la jornada que s'ha portat a terme al CTM. Ajuntament Manresa

Carlos Carnero, ambaixador a la Secretaria d'Estat per la UE, Josep Camprubí, alcalde de Manresa i Alain Jordà, regidor d'economia de l'Ajuntament de Manresa han participat en la jornada descentralitzada de la Cimera europea de governs locals i han coincidit en subratllar la importància que tenen els ajuntaments en ser promotors dels projectes de l'activitat econòmica del futur. Carlos Carnero ha assenyalat que "Manresa és una ciutat de referència en l'aposta en el Parc Tecnològic de Manresa i en la seva participació en Eurotowns".

Josep Camprubí ha advertit que "les ciutats tenim molt a dir i molt a fer a l'hora de posar les bases de la nova economia, però no podem fer-ho ni soles ni aïllades dels contextos polítics, socials i econòmics que avui fan funcionar el món. Aquest és el sentit d'una cimera de governs locals".

Per la seva banda, Alain Jordà, regidor d'economia de l'Ajuntament de Manresa ha presentat l'experiència de Manresa a la presidència d'Eurotowns:

Eurotowns centra el seu treball d'intercanvi i cooperació en diferents àrees:
  • La promoció de l'aprenentatge al llarg de tota la vida
  • El suport a la transició de l'entorn local cap a l'economia del coneixement i, especialment, a la creació de llocs de treball de qualitat en aquest nou context.
  • L'impuls a nous sistemes de transport sostenible.
  • La promoció d'un creixement econòmic que sigui socialment inclusiu i
  • La millora de la qualitat ambiental
Amb motiu de la presidència de torn espanyola de la Unió Europea (UE), els dies 22, 23 i 24 de febrer, Barcelona ha acollit la Cimera europea de governs locals. En el marc d'aquesta Cimera, s'han organitzat sessions descentralitzades a diferents punts de la geografia catalana. Una d'aquestes jornades ha estat avui a Manresa. El fet d'acollir una d'aquestes sessions descentralitzades suposa el reconeixement de Manresa en l'àmbit de la cooperació en xarxa i en projectes europeus. En aquest sentit, cal recordar que actualment Manresa presideix la xarxa de ciutats mitjanes europees Eurotowns. La jornada tractarà sobre la promoció de la innovació i l'economia del coneixement en les ciutats mitjanes.

La Cimera europea de governs locals
La Cimera europea de governs locals està organitzada pel Ministeri de Política Territorial del Govern espanyol, la Secretaria d'Estat de la Unió Europea del Ministeri d'Assumptes Exteriors de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La finalitat de la Cimera és oferir un espai de debat i reflexió pels governs locals, els estats membres, les institucions europees i el sector privat, amb l'objectiu de donar respostes i promoure propostes concretes en el marc d'una agenda europea i en el context actual de crisi econòmica i financera.

La cimera, que se celebrarà a l'edifici del World Trade Center de Barcelona, compta amb el suport de diverses ciutats catalanes i d'algunes xarxes europees. Entre elles, la xarxa de ciutats mitjanes Eurotowns. Al llarg de dos dies, hi haurà un estand on es farà difusió de la xarxa Eurotowns.

Una jornada per debatre sobre innovació i economia del coneixement
La Cimera ha estat una oportunitat per la ciutat de Manresa de donar a conèixer les accions de govern que porta a terme en matèria de desenvolupament econòmic i social del territori mitjançant la participació en projectes europeus i la cooperació entre els socis membres de la xarxa Eurotowns.