El jugador del CE Moià Bilaly Kanouté demana disculpes per haver respost a un comentari racista

L'àrbitre va suspendre el partit contra el Voltregà, ja en temps de descompte, degut a la batalla campal que es va formar després de l'episodi

Bilaly Kanouté acompanyat dels seus companys d'equip
Bilaly Kanouté acompanyat dels seus companys d'equip | CE Moià
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:58h
El CE Moià - Voltregà del grup 5 de la Tercera Regional ja havia entrat en temps de descompte amb un resultat d'1-3, quan l'àrbitre va decidir suspendre'l deixant, encara, un minut i mig per jugar, segons recull l'acta. El jugador local Bilaly Kanouté va respondre un comentari racista del número 4 visitant i es va formar una batalla campal sobre el terreny de joc.
 
"Moreno, torna-te'n al teu país" va etzibar-li després d'entrar-lo en falta i fer-lo rodolar per terra. Kanouté no es va saber frenar i en una revolada es va aixecar i el va agredir. Després, jugadors d'un i l'altre equip es van enredar en una batalla campal i l'àrbitre va decidir suspendre el partit i marxar cap al vestidor perquè "temia per la seva integritat física".

Aquest dilluns, el jugador del CE Moià, acompanyat de tots els seus companys, ha fet públic un vídeo a les xarxes socials on mostra el seu "penediment" per actuar d'una manera "que no calia". El jugador aprofita l'ocasió per aconsellar als jugadors "de color" que no responguin com va fer ell als comentaris racistes. "És millor anar a l'àrbitre a explicar-ho i si no et fa cas, deixar de jugar, en comptes d'actuar com ho vaig fer jo", recomana.

"Va ser un partit dur, jugat amb molta agressivitat", ha explicat el president del CE Moià, Paco Moral, al NacióManresa. "Durant el partit van haver-hi dues agressions a jugadors locals que l'àrbitre no va veure, però que van suposar que un jugador nostre acabés amb el llavi partit i un altre no pogués continuar sobre el terreny de joc", explica. Amb aquests i altres condicionants, el partit va arribar als instants finals quan es va produir el comentari racista sobre Kanouté, que va fer esclatar els ànims dels jugadors.
Arxivat a