Música

Clepton: «El concert de diumenge serà únic i irrepetible; deu anys només es fan un cop a la vida!»

La banda manresana tornarà a pujar dalt d'un escenari després de cinc anys en una actuació als Carlins que reviurà els temes del que consideren el seu disc més especial, "Sentit únic"

per NacióManresa, Manresa, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 10:00 |
El concert de celebració dels Clepton serà aquest diumenge als Carlins | Clepton
El que viurà el teatre dels Carlins aquest diumenge, 28 de novembre, no serà el retorn d'una banda que després de molts anys decideix reunir-se de nou per recordar la seva època daurada. Si més no, no serà només això. I és que Clepton, el quartet format per Pau Lafoz, Guillem Ubach, Xevi Collado i Jordi Jet Serra, no ha deixat mai d'estar actiu. Però a diferència d'aquells primers anys de trajectòria musical conjunta en la qual tot girava entorn del grup, ara ja fa un temps que cadascú recorre el seu propi camí. El Jet, per exemple, va trobar amb la Maria Ribot la companya perfecta per fer realitat el duet Jo Jet i Maria Ribot. El Guillem va optar per fer carrera en solitari i per implicar-se en diverses iniciatives musicals, una mica igual que el Xevi, que a banda de liderar el projecte Moon Vision, fa d'enginyer de mescla i mastering. En el cas del Pau, si bé al començament sí que seguia vinculat a la música, actualment no forma part de cap empresa en aquest sentit.

Però malgrat aquest segon pla, Clepton, d'alguna manera o altra, sempre ha estat present en les vides d'aquests quatre manresans. Fins i tot durant el temps que cap d'ells vivia a la mateixa ciutat trobaven moments per coincidir. Perquè a part d'un grup de música (amb intermitències), el que comparteixen és una gran amistat. I és precisament aquesta amistat la que els durà a protagonitzar el concert d'aquest diumenge als Carlins; un concert que té la voluntat de celebrar el desè aniversari del segon disc de la banda i el que més furor va causar entre els seus fans, Sentit Únic. De fet, després d'aquest àlbum la formació va passar-se quatre anys sense fer pràcticament cap concert i sense treure material nou. Si la humanitat separa la història amb l'Abans de Crist i el Després de Crist, podríem classificar la trajectòria musical de Clepton en dues etapes: l'«Abans de Sentit Únic» i el «Després de Sentit Únic». Amb Matrjoshka, el tercer treball de la banda que va veure la llum l'any 2015, es palesava la seva maduresa, tant musical com vital.

Però fer-se gran no vol dir haver de renunciar i oblidar els orígens. Al contrari. El que faran el Jet, el Xevi, el Pau i el Guillem aquest diumenge serà honorar i celebrar qui van ser fa deu anys, quan aquell Sentit Únic era la direcció que marcava la brúixola dels seus anhels musicals. El concert començarà a les set de la tarda i les entrades -que tenen un preu de 15 euros- ja es poden comprar a través d'aquest enllaç

- Què guanyen, les ganes o els nervis?

- Les ganes! Els nervis ja treuran el cap abans de sortir a l'escenari. Però està clar que després de tants anys de no tocar aquests temes en públic, les ganes guanyen per golejada.

- Abans de Sentit Únic ja havíeu tret altres discos. Com és que no la vau fer abans, aquesta celebració de la vostra trajectòria com a banda?

- Per a nosaltres Sentit Únic és un disc especial en molts sentits i, mirat en perspectiva, va ser el final d'una etapa frenètica tant a nivell musical com vital. Potser a diferència d'altres treballs anteriors, els temes ens continuen emocionant i per aquest motiu volem reviure'ls i compartir amb el públic.

- Què trobarà la gent que vingui diumenge als Carlins? Farà un viatge en el temps o veurà uns Clepton tocant cançons antigues passades pel sedàs de la maduresa artística?

- Serà més aviat un viatge al 2011, quan la nostra vida girava entorn de Clepton i ens agradava tocar a tot drap.

- Amb els assajos previs a l'espectacle deveu veure-us més. Us trobàveu a faltar?

- Oi tant! Especialment al Guillem, que viu a Roma. De totes maneres, quan la pandèmia ens ha deixat, hem anat mantenint el contacte perquè estem acabant de preparar un disc que veurà la llum durant el 2022.

- Heu dit nou disc? 

- Sí! Vam començar a gestar-lo l'any 2016. Té una història molt potent i molta feina al darrere. Ens morim de ganes de poder compartir-lo, però encara és aviat. Només podem dir que en aquests moments ja tenim tots els temes enregistrats i autoproduïts a l'estudi Red Factory.

- A nivell personal, noteu que hi ha diferències entre el Guillem, el Pau, el Xevi i el Jet de fa deu anys amb els d'ara?

- Fa deu anys tots quatre vivíem Clepton com el projecte de les nostres vides, sense treva ni descans. Quan ets dins la roda -i ets més jove-, et sembla que si deixes de pedalar s'acaba tot. Ara, en canvi, hem après a aturar la màquina quan cal i a gestionar millor les expectatives, que més d'una vegada ens havien frustrat. D'altra banda, tot i que les nostres vides han canviat bastant, és brutal veure que quan estem junts ens seguim entenent com abans. 

- I els rols dintre del grup segueixen sent els mateixos?

- Sí. En l'aspecte creatiu acostumem a elaborar els temes conjuntament al local a partir d'alguna idea i després és el Jet qui escriu la lletra segons la temàtica que haguem escollit.

- El de diumenge serà un concert únic i irrepetible o n'hi haurà més?

- Serà únic i irrepetible; deu anys només es fan un cop a la vida!

 

Participació