Sant Fruitós ajudarà a pagar les factures dels subministraments a les persones que ho necessitin

La iniciativa vol ser un pal·liatiu al seu augment de preu

Sant Fruitós ajudarà a pagar la factura de la llum
Sant Fruitós ajudarà a pagar la factura de la llum | Gala Espin
Redacció
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:34h
Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ajudarà a pagar les factures dels subministraments a aquelles persones que tinguin necessitats socioeconòmiques i no puguin fer front a aquests càrrecs.

Aquest ajut, que va néixer l'any passat per ajudar a les famílies afectades per la Covid-19 i aquelles amb dificultats socioeconòmiques, pren aquest hivern encara més importància, amb l'augment desorbitat del preu dels subministraments.

La iniciativa permetrà al consistori ajudar a les famílies, amb un import màxim de 200 euros per llar, per tal que puguin abonar els pagaments de qualsevol classe de subministrament energètic (aigua, electricitat, gas, gasoil, butà, llenya,…).

En l'anterior edició, un centenar de famílies van rebre aquest ajut al qual s'hi van destinar 20.000 euros. Aquest any, s'hi destina una partida de 30.000 euros i es modifiquen els llindars econòmics per permetre que aquesta ajuda sigui encara més inclusiva i més justa, tenint en compte el nombre de persones que formen part de cada unitat familiar.

Les persones empadronades al municipi que s'hi vulguin acollir, poden fer-ho del 25 de novembre de 2021 i fins al 15 de febrer de 2022, aportant factures pagades entre l'1 de gener de 2021 i fins al febrer de 2022.

Per tal de poder accedir a l'ajut es tindrà en compte el fet de no superar un determinat llindar d'ingressos anuals i altres criteris socials.

Les persones interessades a sol·licitar-ho poden fer-ho de forma presencial a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages (pl. de la Vila, 1), a l'Àrea d'Atenció a la Ciutadania (C/Padró, 72) o per via telemàtica a www.santfruitos.cat.