El BAXI Manresa és massa irregular i cau a Múrcia (71-67)

Els manresans es recuperen d'un mal inici però fallen massa al tram final

El BAXI Manresa no ha pogut superar l’UCAM Múrcia
El BAXI Manresa no ha pogut superar l’UCAM Múrcia | J. Bernal
21 de novembre del 2021
Actualitzat a les 22:34h
El començament de partit ha estat farcit d'errades tant pel BAXI Manresa com per l'UCAM Múrcia. A aquesta circumstància s'hi han adaptat millor els locals que, poc a poc, han obtingut una bona renda al seu favor. Aquesta ha arribat als setze punts. Els manresans han reaccionat amb l'actuació d'Ismael Bako, Chima Moneke i Dani Garcia. En canvi, ni Dani Pérez ni Sylvain Francisco no han tingut la seva millor tarda. Tot i que al tercer quart els de Pedro Martínez han aconseguit avançar-se els locals han gestionat millor el tram final. Nemanja Radovic ha estat decisiu.

Sylvain Francisco, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Ismael Bako han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Davant hi han trobat Isaiah Taylor, Jordan Davis, James Web III, Sadiel Rojas i Augusto Lima. Els dos màxims anotadors de la Lliga Endesa han començat defensant bé la seva cistella. El marcador no s'ha mogut fins que havien passat més de tres minuts des del començament. Moneke ha recuperat una pilota per anotar els primers punts de la tarda. Lima també ha aparegut pels locals. Aquestes bones accions no han comportat que els dos equips es destapés en atac. Si, a més, els dos equips eren capaços de controlar el rebot en cistella pròpia la conseqüència era un marcador molt escarransit (4-6, minut 7). Les rotacions tampoc han propiciat cap canvi en la dinàmica de partit però han estat favorables als jugadors locals. Tomás Bellas s'ha fet l'amo de la situació per portar l'UCAM Múrcia a liderar el marcador al final del primer quart (14-8).

Els bagencs han seguits negats de cara a cistella a l'inici dels segons deu minuts. L'UCAM Múrcia ha començat a entonar-se. Les pèrdues del BAXI Manresa i un major encert local ha permès als de Sito Alonso obrir forat (21-10, minut 14). Pedro Martínez ha demanat un temps mort que semblava fer reaccionar els seus jugadors. Cinc punts seguits de l'equip manresà donaven un nou aire i millorava les sensacions. No ha durat massa. El conjunt murcià ha tornat a dominar la situació i ha aconseguit una nova màxima renda (28-16, minut 17). El nou temps mort demanat per Pedro Martínez no ha tingut cap efecte. El BAXI Manresa seguia perdent pilotes en atac. A l'altre cèrcol, l'UCAM Múrcia més lliure. El BAXI Manresa s'ha vist setze punts a sota. Una nova reacció s'ha quedat a mitges. Si bé l'equip bagenc ‘només' perdia de sis a la mitja part les precipitacions han impedit que el marcador fos més ajustat (32-26, descans). Abans de la mitja part, Rojas ha tingut temps d'acreditar la seva fama de jugador antiesportiu clavant un gran mastegot a Moneke.

Cinc punts consecutius del BAXI Manresa ajustaven molt el marcador. L'UCAM Múrcia ha agafat una mica d'aire. Però a diferència de la primera part els manresans no han deixat escapar el seu rival. Dani Garcia anotava un triple per posar el seu equip un altre cop a un sol punt. Després, Bako culminava un atac per posar els bagencs per davant molts minuts després (39-40, minut 25). El partit entrava en una nova fase en què els dos equips s'alternaven al marcador. Els de Sito Alonso han acabat un xic millor el quart gràcies a Nemanja Radovic (55-50, minut 30).

L'UCAM Múrcia ha continuat dominant l'inici del quart definitiu. Els locals estaven més encertats i ampliaven mínimament el seu avantatge. Moneke ha aparegut amb dues jugades espectaculars per mantenir viu el seu equip (61-56, minut 34). Sima no estava tan encertat i perdia dues pilotes que podien ser importants. Errades des del tir lliure i accions a prop de cistella complicaven més la situació per al BAXI Manresa. Més quan Moneke havia de marxar a la banqueta amb visibles gestos de dolor. El nigerià ha pogut tornar a la pista poc després. L'ímpetu de l'ala-pivot no ha estat suficient. Els murcians han gestionat millor els darrers minuts i s'han endut la victòria final (71-67).

Incidències: Emilio Pérez Pizarro, Jordi Aliaga, Rubén Sánchez Mohedas han arbitrat el partit. No hi ha hagut eliminats. Janis Berzins ha estat per quart partit consecutiu el jugador descartat del BAXI Manresa.