L'Orfeó Manresà s'afegeix a la campanya de restauració de l'orgue del cor de Catalunya

La formació oferirà un concert el proper divendres per seguir recaptant fons per a la rehabilitació de l'instrument

L'Orfeó Manresà cantarà a la Seu el proper divendres
L'Orfeó Manresà cantarà a la Seu el proper divendres | Orfeó Manresà
Redacció
21 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:59h
En el marc de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, i de la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya, l'Orfeó Manresà oferirà el concert Pleniluni de novembre. L'Orfeó canta Toldrà a la Seu de Manresa.

L'acte serà divendres 26 de novembre a 2/4 de 9 del vespre a la nau central de la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa i té l'objectiu de continuar amb la recaptació de fons per restaurar l'orgue del cor de Catalunya, que és al Taller Carlos M. Álvarez des del passat mes de desembre.

El programa del concert està format per cinc cançons compostes per Toldrà i harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament al piano de Joel Diaz. Completaran el programa dues obres de Mompou cantades per la soprano Marta Vilella.

El preu de l'entrada + donatiu per a la restauració serà de 10 euros i es podran comprar a partir de les 8 del vespre a la porta de la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

La campanya de l'orgue
El mes de desembre de 2020 es va presentar la campanya Restaurem l'orgue del cor de Catalunya creada per la Comissió de l'orgue amb la voluntat de recuperar l'instrument de la basílica, que es troba en molt mal estat de conservació.

El pressupost del projecte és molt elevat i la participació ciutadana és imprescindible per aconseguir la fita desitjada. És per això que la Comissió s'ha proposat convocar actes de divulgació cultural i musical amb l'objectiu de donar a conèixer la campanya i recaptar fons per completar-ne el finançament.

L'orgue de la Seu de Manresa es va desmuntar i traslladar al Taller Carlos M. Álvarez el mateix desembre de 2020. La proposta del Taller inclou la restauració i reconstrucció total de la part instrumental de l'orgue, la redistribució del seu espai interior, la incorporació de deu nous registres (actualment en té vint) amb un increment de 461 tubs (actualment en té 1437), la individualització dels registres en els seus tres cossos (pedal, orgue major i orgue recitatiu), la renovació total de la consola, dos teclats i pedaler amb un sistema informatitzat i de transmissió electrònica i la restauració i reconstrucció del sistema de vent. La durada estimada de totes aquestes tasques és de 14 mesos.

Les persones que vulguin col·laborar en la restauració de l'orgue del cor de Catalunya ho podran fer en efectiu al Punt d'Acolliment de la Seu de Manresa o bé per transferència bancària (Banc Sabadell, ES88 0081 0049 5000 0260 2762).