Agenda Llatinoamericana

Victòria Molins explicarà a Manresa la seva experiència solidària a l'Hospital de Campanya de Santa Anna

Serà el dimecres 24 de novembre al vespre en el marc de la presentació de l'Agenda Llatinoamericana Mundial 2022

per Redacció, 20 de novembre de 2021 a les 17:44 |
Victòria Molins en el moment de rebre la Creu de Sant Jordi el 2016 | Jordi Bedmar
Justícia i Pau de Manresa, conjuntament amb l'associació Araguaia del Bisbe Pere Casaldàliga, Càritas Manresa, el Consell Municipal de Solidaritat i l'associació Josep Maria Cunill i Solà (de la botiga de comerç just de Manresa), presentaran l'Agenda Llatinoamericana Mundial d'enguany el proper dimecres 24 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a la Sala d'Actes del Casal de l'Església de Manresa.

Com cada any, la presentació serà en format conferència, amb entrada lliure i presencial. Aquest cop, es durà a terme a la Sala d'Actes del Casal de l'Església, al carrer Era del Firmat, número 1-3 de Manresa. En aquesta ocasió, la presentarà el membre de Justícia i Pau de Girona, Jordi Planas. Planas va rebre el Premi Casaldàliga en el marc de l'edició del 2009 del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles - Clam (actualment anomenat Clam - Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya) pel seu activisme social i a favor del desenvolupament dels països empobrits, i fou membre impulsor de l'Agència Catalana de Cooperació.


També comptarà amb el testimoniatge de Càritas Manresa, que ens explicarà la ingent feina solidària i social que estan realitzant a la nostra ciutat per eradicar les diferents situacions de pobresa que pateixen alguns dels nostres conciutadans.

La conferència principal serà a càrrec de la religiosa teresiana i impulsora de l'Hospital de Campanya de l'Església de Santa Anna de Barcelona, Victòria Molins (Vicky Molins). Molins és Creu de Sant Jordi de la Generalitat del 2016 per la seva tasca social, solidària i espiritual en benefici de les persones més desfavorides de Barcelona. El seu compromís amb les persones més vulnerables també es va veure reconegut amb el títol doctora honoris causa per la Universitat Ramon Llull l'any 2015. En aquesta conferència explicarà la seva experiència al capdavant de l'Hospital de Campanya.


La conferència es titula Organització popular. Esperança i acció transformadora, que és el marc en el qual s'ha basat l'Agenda d'aquest any. Amb aquest missatge, Justícia i Pau, i la resta d'entitats de Justícia Global de Manresa, volen anar més enllà de l'anàlisi crític i exposar testimonis de persones i entitats que treballen dia sí, i dia també, per fer d'aquesta ciutat i d'aquest planeta, una societat i un món millor.

 

Participació