Sant Fruitós organitza una setmana d'actes amb motiu del 25-N

El tret de sortida serà el concert que oferirà la cantant Mabel Flores, i la seva banda, al Teatre Casal Cultural, aquest mateix dissabte

Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Ajuntament de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
20 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:47h
Entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha teixit un programa d'actes de reivindicació i lluita contra les violències masclistes.

El tret de sortida serà el concert que oferirà la cantant Mabel Flores, i la seva banda, al Teatre Casal Cultural, aquest mateix dissabte 20 de novembre a les 8 del vespre. La cantant terrassenca destaca per les seves lletres feministes i reivindicatives. Durant el concert es presentarà en primícia la cançó Estimo la nit que ella mateixa ha compost i que serà la música del protocol contra les violències sexuals entorn l'oci nocturn a la comarca del Bages. Les entrades pel concert es poden comprar per 5 euros a aquest enllaç.

El dijous 25 de novembre, a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, se celebrarà l'acte institucional a la plaça de la Vila amb la lectura del manifest de la jornada a càrrec de representants de l'associació Dones per Sant Fruitós. Posteriorment les assistents podran prendre part en una acció reivindicativa i veure l'estrena de l'audiovisual T'estimo, realitzat pels alumnes de l'aula socioeducativa del municipi, Cal Clic.

El divendres 26 de novembre la psicòloga Lídia Costa oferirà una xerrada sobre psicodefensa feminista on donarà les claus a les assistents per potenciar recursos emocionals per fer front a situacions difícils i per potenciar l’autoestima. Aquest acte es realitzarà a la Biblioteca a les 7 de la tarda i cal inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç.

El darrer dels actes programats serà el dissabte 27 de novembre, a les 10 del matí al Nexe-Espai Jove, amb un taller d'autodefensa feminista on s'ensenyarà a les participants diferents tècniques bàsiques senzilles per tal de protegir-se en cas de patir una agressió. Aquest taller compta amb la col·laboració de la Policia Local del municipi. Aquest acte es realitzarà amb totes les mesures sanitàries vigents i es recomana presentar el certificat Covid de vacunació. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç

Paral·lelament, del 25 de novembre al 9 de desembre, el Nexe Espai Jove acollirà l'exposició Retrats després de la por creada per Nana Fullana. Aquesta mostra d’art permetrà reflexionar sobre la violència i els seus efectes.

Enguany la campanya del 25N porta per lema L’amor no t’ha de prendre la vida i gira entorn de la imatge del cor, reivindicant l’amor en les relacions sanes, ja que si hi ha violència, no es pot dir que hi hagi amor. El cor simbolitza el respecte, l’amor propi i l’autoestima, imprescindibles per la igualtat en les relacions.

Per aquest motiu els establiments de Sant Fruitós de Bages lluiran, durant els dies de la campanya, globus en forma de cor per tal de fer arribar a la ciutadania que cal fer una lluita conjunta per eradicar les violències envers les dones.