El BAXI Manresa viatja a Múrcia abans de l'aturada de les seleccions

Dani Pérez i Yankuba Sima han estat convocats amb el combinat espanyol

Dani Pérez en plena acció al partit de la temporada passada
Dani Pérez en plena acció al partit de la temporada passada | J. Bernal
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:43h
El BAXI Manresa comença un tram difícil de la Lliga Endesa a la pista de l'UCAM Múrcia (diumenge, 18.30h. Movistar Deportes 2). Els manresans són vuitens a la classificació i tenen opcions de ser a la copa que se celebrarà a Granada. Per aconseguir-ho hauran de superar un dur calendari que els farà jugar contra cinc equips que en aquests moments tenen per davant a la classificació. També serà el darrer partit abans de l'aturada per les finestres FIBA. En aquesta ocasió, el BAXI Manresa hi tindrà representació amb les figures de Dani Pérez i Yankuba Sima. Tots dos seran debutants amb la selecció espanyola. A falta de confirmar-se oficialment, també podrien anar amb les seves seleccions Ismael Bako (Bèlgica), Elis Valtonen (Finlàndia) i Marcis Steinsberg (Letònia).

Chima Moneke i Dani Garcia han estat els encarregats de fer la roda de premsa prèvia al partit. El nigerià ha explicat que l'UCAM Múrcia és un equip que "juga dur, especialment a casa. Nosaltres estem preparats per fer un esforç extra". Moneke, en clau personal hi posarà novament el seu esforç per "defensar, córrer i rebotejar". L'ala-pivot del BAXI Manresa és el cinquè jugador que més rebots captura. Però l'africà es mostra ambiciós i vol ser “el primer”. Dani Garcia ha coincidit en l'anàlisi que Moneke ha fet sobre l'UCAM Múrcia. “Els agrada jugar ràpid, sortir al contraatac i jugar dur. Hem d'estar a la seva alçada a nivell físic”, ha valorat el mataroní. El base ha guanyat protagonisme als darrers dos partits. Garcia assegura treballar cada dia per tenir aquesta oportunitat. Tenir dos bases al davant com Dani Pérez i Sylvain Francisco és vist per Garcia com una oportunitat de progressar. 

L'UCAM Múrcia és una altra de les revelacions de la Lliga Endesa. L'equip dirigit per Sito Alonso ocupa la cinquena posició amb el mateix balanç que el BAXI Manresa. Els murcians han obtingut victòries de mèrit com la que va sumar a la Fonteta de València o com a amfitrió davant el Baskonia. Fa una setmana, l'UCAM Múrcia va perdre a Andorra per un sol punt al darrer segon després d'haver dominat tot el partit. Es tracta d'un equip que ocupa posicions capdavanteres en diferents aspectes estadístics. És l'equip que més punts anota, el segon equip més valorat i el cinquè que més triples anota i assistències reparteix. 

Sito Alonso conserva la base de jugadors de la temporada passada amb homes de llarga trajectòria a l'ACB com Tomás Bellas, Sadiel Rojas, Kostas Vasileiadis, Augusto Lima i Isaiah Taylor. L'UCAM Múrcia també ha fitxat cares conegudes com Thadd McFadden i Chris Czerapowicz a més de seguir comptant amb l'exManresa Jordan Davis

Sadiel Rojas es mostra satisfet amb el joc que el seu equip està fent aquesta temporada. Nega la duresa de la qual s'acusa enguany a l'UCAM Múrcia i prefereix destacar la qualitat. "Potser jo sóc intens però no els meus companys. La gent ens acusa d'agressius. A mi m'és igual perquè ja hi estic acostumat però qualificar a la resta de l'equip d'això és injust".  De cara al duel contra el BAXI Manresa, Rojas demana un gran ambient al pavelló. "Necessitem tot el públic aquí animant-nos durant els 40 minuts. El BAXI Manresa és un gran equip amb un gran entrenador, Pedro Martínez. Hem de sortir amb tot i amb moltes ganes”, explica el capità dels murcians. 

Emilio Pérez Pizarro, Jordi Aliaga i Rubén Sánchez Mohedas arbitraran el partit. 
Arxivat a