Música

Oberta la convocatòria pel Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música 2022

El període d'inscripcions de propostes musicals romandrà obert fins el proper dilluns 13 de desembre

per Redacció, 19 de novembre de 2021 a les 17:32 |
Ginestà és un dels grups que han gaudit del programa d'ajudes de Cases de la Música | Josep M. Montaner
Un any més, la xarxa de Cases de la Música presenta el seu Programa de Suport a la Creació dirigit a artistes i bandes emergents o novells d'arreu Catalunya. Un seguit d'ajudes que, en aquesta edició, han donat un gran pas al front respecte a anys anteriors, al repartir més de 100 beques valorades en més de 80.000 euros. D'aquesta manera, es pretén ajudar a les formacions musicals a tenir el seu primer contacte amb la indústria i que li'ls sigui més senzill accedir a ella. Les Cases de la Música es troben a Manresa, Mataró, L'Hospitalet, Terrassa, Gironès i Lleida.

Les diferents línies d'actuació que segueix el Programa de Suport a la Creació són les següents:


- Participació i pla d'acompanyament dels seleccionats a dos dels cicles professionals més importants d'arreu Catalunya: la Fira Mediterrània de Manresa i el Mercat de Música Viva de Vic.
- Ajudes a la composició, en col·laboració amb l'SGAE.

- Creació de videoclips.
- Enregistrament en estudi.
- Producció de directes.
- Actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0.

A banda de tot això, aquest any s'han introduït dues novetats. La primera d'elles és la selecció del Grup Cases de la Música o incubadora musical. Aquest projecte pretén ser un esglaó més. L'artista o banda seleccionada rebrà recolzament i ajuda, accelerant el creixement de la seva carrera i facilitant-li possibles sortides professionals, com la d'una agència de management i booking, la d'una discogràfica, la producció del disc o del directe, o la planificació d'una gira.

L'altra d'elles són les RAW Sessions, ajuda que consisteix en la gravació d'un directe en el format lives.

Pel que fa a la selecció, les propostes seran escollides per un jurat format per diferents agents musicals i culturals de l'entorn de cada delegació, a més de per l'equip motor de les Cases de la Música. La resolució es farà pública el dia 10 de gener i s'anunciarà a través de la web de Cases de la Música.

El Programa de Suport a la Creació s'ha convertit en un dels elements principals d'activitat de la xarxa de Cases de la Música i permet arribar pràcticament a tot el territori català. Més de 700 formacions musicals s'han inscrit a les darreres convocatòries i grups com ara la Sra. Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz,- entre moltes altres-, han gaudit d'aquest programa en edicions anteriors.

 

Participació