Oberta la convocatòria pel Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música 2022

El període d'inscripcions de propostes musicals romandrà obert fins el proper dilluns 13 de desembre

Ginestà és un dels grups que han gaudit del programa d'ajudes de Cases de la Música
Ginestà és un dels grups que han gaudit del programa d'ajudes de Cases de la Música | Josep M. Montaner
Redacció
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:38h
Un any més, la xarxa de Cases de la Música presenta el seu Programa de Suport a la Creació dirigit a artistes i bandes emergents o novells d'arreu Catalunya. Un seguit d'ajudes que, en aquesta edició, han donat un gran pas al front respecte a anys anteriors, al repartir més de 100 beques valorades en més de 80.000 euros. D'aquesta manera, es pretén ajudar a les formacions musicals a tenir el seu primer contacte amb la indústria i que li'ls sigui més senzill accedir a ella. Les Cases de la Música es troben a Manresa, Mataró, L'Hospitalet, Terrassa, Gironès i Lleida.

Les diferents línies d'actuació que segueix el Programa de Suport a la Creació són les següents:

- Participació i pla d'acompanyament dels seleccionats a dos dels cicles professionals més importants d'arreu Catalunya: la Fira Mediterrània de Manresa i el Mercat de Música Viva de Vic.
- Ajudes a la composició, en col·laboració amb l'SGAE.
- Creació de videoclips.
- Enregistrament en estudi.
- Producció de directes.
- Actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0.

A banda de tot això, aquest any s'han introduït dues novetats. La primera d'elles és la selecció del Grup Cases de la Música o incubadora musical. Aquest projecte pretén ser un esglaó més. L'artista o banda seleccionada rebrà recolzament i ajuda, accelerant el creixement de la seva carrera i facilitant-li possibles sortides professionals, com la d'una agència de management i booking, la d'una discogràfica, la producció del disc o del directe, o la planificació d'una gira.

L'altra d'elles són les RAW Sessions, ajuda que consisteix en la gravació d'un directe en el format lives.

Pel que fa a la selecció, les propostes seran escollides per un jurat format per diferents agents musicals i culturals de l'entorn de cada delegació, a més de per l'equip motor de les Cases de la Música. La resolució es farà pública el dia 10 de gener i s'anunciarà a través de la web de Cases de la Música.

El Programa de Suport a la Creació s'ha convertit en un dels elements principals d'activitat de la xarxa de Cases de la Música i permet arribar pràcticament a tot el territori català. Més de 700 formacions musicals s'han inscrit a les darreres convocatòries i grups com ara la Sra. Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz,- entre moltes altres-, han gaudit d'aquest programa en edicions anteriors.