Caixa d'Enginyers dona suport a l'acceleradora de projectes impulsada per UManresa

eHealthinking és una plataforma d'emprenedoria concebuda com un viver d'idees innovadores i acceleradora, facilitadora i assessora de productes i serveis tecnològics d'impacte en el sector salut i social

Acord entre UManresa i Caixa d'Enginyers
Acord entre UManresa i Caixa d'Enginyers | UManresa
Redacció
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:56h
La Fundació Caixa d'Enginyers contribuirà a impulsar el projecte eHealthinking, liderat per UManresaFundació Universitària del Bages. Així consta en el conveni que han signat aquest novembre les dues fundacions.

eHealthinking és una plataforma d'emprenedoria concebuda com un viver d'idees innovadores i acceleradora, facilitadora i assessora de productes i serveis tecnològics d'impacte en el sector salut i social. La iniciativa té com a finalitat acompanyar iniciatives de solucions tecnològiques en salut i social des de la seva definició, passant per la seva caracterització, la dotació de recursos i capacitats i eines, fins a aconseguir que evolucioni i es converteixi en un producte o servei validat des del punt de vista empresarial. 

El projecte es desenvolupa en tres fases. En una primera s'imparteix formació per a persones emprenedores amb projectes tecnològics d'impacte en el sector salut i social. Un cop rebuda aquesta formació, els projectes s'integren a l'acceleradora eHealthinking. Finalment, per al desenvolupament de les iniciatives, les persones emprenedores compten amb el suport d'un ecosistema d'empreses i entitats especialitzades en tecnologia, telecomunicacions, malalties cròniques i dependència, que presten el seu assessorament i expertesa per ajudar a convertir els projectes en productes o serveis aptes per ser llançats al mercat. 

UManresa – FUB és la institució promotora d'aquest programa, que impulsa el Departament d'Empresa i Coneixement en el marc de Catalunya Emprèn i que compta amb finançament del Fons Social Europeu. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Althaia, Avinent Corporate, EAP Centelles – Osona Sud, Ajuntament de Manresa, Eurecat, la Cambra de Comerç de Manresa, l'ICS Catalunya Central, i la Unió Consorci Formació. A través del conveni signat, la Fundació Caixa d'Enginyers se suma al conjunt d'institucions compromeses amb l'impuls a aquest projecte.

La col·laboració s'emmarca dins dels objectius de la Fundació Caixa d'Enginyers de generar impacte social a través, entre d'altres, d'aprovar i impulsar projectes enfocats en el desenvolupament de solucions reals i aplicables que donin resposta als reptes i problemes socials actuals. 

Donar resposta als reptes plantejats per la cronicitat
La plataforma neix com a resposta als nous reptes al voltant de les malalties cròniques i la dependència, que requereixen de solucions enfocades a facilitar la comunicació i a desenvolupar eines tecnològiques adaptades a les problemàtiques i necessitats derivades de la cronicitat. Aquest nou enfocament requereix d'una integració efectiva de tots els protagonistes: afectats, cuidadors, familiars, professionals de la salut i socials, associacions de malalts, associacions de familiars, centres hospitalaris, centres sociosanitaris, centres d'atenció primària, empreses tecnològiques i del sector, sistemes de salut, entitats governamentals, ONGs, centres de recerca, centres d'innovació i personal investigador que integrin noves visions centrades en la salut. 

En aquest complex ecosistema és molt important que les noves tecnologies facin més àgils i fàcils els processos i fluxos relacionats amb la informació que es genera i que circula des de totes les fonts i en totes les direccions. Aquestes tecnologies són clau en el diagnòstic, pronòstic, tractament, seguiment, evolució i avaluació de les afectacions i la socialització de les persones implicades i afectades i tenen un impacte directe en la qualitat de vida i control de molts processos relacionats amb la malaltia i la dependència. 

Aquesta situació posa sobre la taula la necessitat de generar moltes idees tecnològiques, sorgides de l'anàlisi de la millora de processos i que aportin solucions directes als problemes, al mateix temps que s'adaptin a les necessitats del pacient, la realitat dels sistemes de salut i a les característiques dels productes sanitaris i socials.