S'allarga el termini per participar en el 20è Premi Simeó Selga

Les entitats i associacions de la comarca tenen temps fins al 31 de gener del 2022 per presentar les seves propostes

El pediatre manresà Simeó Selga
El pediatre manresà Simeó Selga | Arxiu femiliar
Redacció
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:04h
El termini per participar en el 20è Premi Simeó Selga del Rotary Club de Manresa-Bages està obert fins al 31 de gener del 2022. S'amplia així el període per tal que les entitats i associacions de la comarca presentin les seves propostes. La gala del lliurament del premi se celebrarà a principis del mes d'abril de l'any vinent al Teatre Conservatori.

El guardó ofereix finançament per tal que el teixit associatiu de la comarca pugui impulsar un projecte d'interès social. Inicialment, el termini per presentar candidatures estava obert fins al 30 de novembre.

L'entitat anima les associacions del Bages de caràcter cultural, assistencial, esportiu o de característiques similars a preparar propostes i a participar en el guardó. Els aspirants al premi, dotat amb 6.000 euros, han de fer arribar el seu projecte a [email protected]. Es poden consultar les bases completes de la convocatòria d'enguany en aquest enllaç.

Un jurat independent, integrat per representants de diferents institucions del territori, serà l'encarregat d'escollir el projecte guanyador.

Projectes reconeguts
Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes Ampans, en dues ocasions, l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords – ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions, la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa i el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.