La Catalunya Central tindrà un nou punt de trobada per a les famílies en conflicte

El Departament d'Igualtat i Feminismes destinarà 3,1 milions d'euros en millores en la xarxa de serveis de les comarques centrals

La consellera Tània Verge i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, al SIAD de Manresa
La consellera Tània Verge i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, al SIAD de Manresa | Gemma Aleman
Redacció
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:57h
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat que l'any que ve es posarà en marxa un punt de trobada per a les famílies en conflicte a la Catalunya Central. El servei complementarà el que ja està en funcionament a la capital del Bages amb la voluntat "d'ajudar a descongestionar-lo", ha especificat la consellera. En paral·lel, Verge també ha avançat un increment de la partida destinada al Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista a la Catalunya Central, fet que permetrà incrementar la plantilla de professionals que hi treballen. El Departament té intenció de destinar el 2022 una partida de 3,1 milions d'euros en millores en la xarxa de serveis de la Catalunya Central.

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha visitat aquest dimarts Manresa. En una visita al Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig (SIAD), la consellera ha anunciat millores en la xarxa de serveis de la Catalunya Central, emmarcades en l'Estratègia nacional de prevenció de les violències masclistes.

Una de les principals novetats, ha especificat Verge, és la voluntat de reforçar el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista a la Catalunya Central. Tot i que està pendent de l'aprovació dels pressupostos del 2022, la consellera ha explicat que es vol augmentar la partida per tal de dotar el servei de més recursos i més professionals.

En paral·lel, la consellera també ha avançat que, de cara a l'any vinent, es vol posar en marxa un nou punt de trobada per a les famílies en conflicte a la Catalunya Central. De la mateixa manera que el que ja està en funcionament a Manresa, el servei servirà per facilitar el compliment del règim de visites amb els fills en els processos de separació i divorcis conflictius. "La idea és que el nou punt serveixi per descongestionar el de Manresa", ha dit la consellera. A hores d'ara des del Departament estan analitzant amb ajuntaments i consells comarcals quina podria ser la millor ubicació.

Una inversió de 3,1 milions d'euros
Els pressupostos de 2022 preveuen una inversió de 3,1 milions d'euros en millores en la xarxa de serveis de la Catalunya Central. Les actuacions comprenen diferents àmbits com ara la xarxa de temps cures i conciliació; informació, atenció a les dones i polítiques d'igualtat; atenció, recuperació i prevenció de les violències masclistes; la no discriminació i els serveis d'atenció integral LGTBI; i acollida, migració, refugi i antiracisme.

100470
L'auge de les agressions sexuals
Aprofitant la seva estada a la Catalunya Central, Verge s'ha mostrat "preocupada" per l'auge de les agressions sexuals al territori i en especial les dues ocorregudes a Igualada des de principi de mes. En aquest sentit la consellera ha posat l'accent en la necessitat d'una "estratègia de prevenció més portent" a través de la pedagogia, especialment a les aules, però també a la ciutadania. Ha recordat que amb els pressupostos pendents d'aprovar es doblaria la despesa per abordar les violències masclistes i sexuals.