Amb tots els dorsals venuts i més de 9.ooo euros recaptats: el 6è Vinya Cross torna per la porta gran

L'organització de la prova ja ha avançat que l'any vinent intentarà ampliar l'aforament atlètic a mil corredores i corredors

El sisè Vinya Cross torna per la porta gran
El sisè Vinya Cross torna per la porta gran | @puigdellivolwood
NacióManresa
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:21h
La sisena edició del Vinya Cross va superar, diumenge, totes les expectatives. Després d'un any de sequera (el 2020 no va poder-se celebrar per la Covid), la proposta solidària ideada l'any 2015 per l'Oller del Mas, va reunir més de 900 corredors que no es van voler perdre aquesta cita esportiva que anualment recapta fons per alguna de les iniciatives solidàries impulsades per la Fundació del Convent de Santa Clara. És la primera vegada des que la cursa existeix que s'arriba a una xifra d'atletes tan elevada; de fet, en un inici les inscripcions estaven limitades a 850, però veient la gran demanda que hi havia, l'organització va decidir posar 50 dorsals més a la venda, que van volar. Des de l'Oller del Mas ja han avançat que l'any vinent intentaran ampliar l'aforament atlètic a mil corredores i corredors: "volem esdevenir la cursa del Bages amb més participació", asseguren.

La jornada de diumenge, en la qual hi van col·laborar més de 55 voluntaris i voluntàries, va comptar amb l'ajuda econòmica de diverses empreses i entitats de la comarca, que van encarregar-se de cobrir els costos logístics de la curs. D'aquesta manera, tots els ingressos de les inscripcions van anar a parar íntegrament al projecte social de la Fundació Convent de Santa Clara escollit: Projecte Pisos d'Acollida. Es tracta d'una iniciativa que dona suport a persones i famílies en risc d'exclusió social, oferint un habitatge digne així com també un acompanyament sostingut en el temps per tal d'ajudar a normalitzar la seva situació i reinserció social.

Amb un format de tres recorreguts -5, 10 i 20 quilòmetres-, els primers corredors que van sortir van ser els de la cursa llarga. El primer en travessar la línia d'arribada va ser Pau Nacenta, aturant el cronòmetre amb un temps d'1 hora i 29 minuts. La segona posició va ser per a Xavier Santasusana (1 hora i 31 minuts) i la tercera per Gabriel Prat (1 hora i 32 minuts). En categoria femenina, el podi va estar compost per Teresa Jori (2 hores i 6 minuts), seguida per Cristina Lao (2 hores i 14 minuts) i Anna Llaquet (2 hores i 15 minuts).

En la categoria general de 10 quilòmetres va imposar-se Oussama Chouati, seguit per Òscar Serra i Simon Lawrence. Les guanyadores femenines van ser Florence Bertholet, Adriana Modrego i, en tercera posició, Amanda Sanz. Finalment, en la categoria més popular però no menys competitiva, la primera posició masculina va anar a parar a mans de Jonathan Lopez; la segona va ser per a Valentin Chaleroux, i la tercera per a Constant Messiaen. En la categoria femenina, la primera posició va ser per a Sònia Peix; la segona  per a Judi Marro, i la tercera per a Veronica González.