El BAXI Manresa manté el Nou Congost com un fortí (86-75)

L'equip bagenc derrota el Breogan i ja ha guanyat sis partits seguits a casa

Ismael Bako ha estat novament un puntal per al BAXI Manresa
Ismael Bako ha estat novament un puntal per al BAXI Manresa | Manel Mas
14 de novembre del 2021
Actualitzat el 15 de novembre a les 21:22h
Nova setmana rodona del BAXI Manresa. Els de Pedro Martínez han doblegat el Río Breogán i es situen en vuitena posició de la Lliga Endesa. Després d’uns primers minuts equilibrats, la segona unitat ha començat a obrir forat al tram final del primer quart. Les distàncies han augmentat poc a poc i han arribat als 25 punts a mitjans del tercer quart. Ismael Bako ha estat novament imperial. El Río Breogán no s’ha resignat i ha estat capaç de d’acostar-se al marcador sense arribar a inquietar la victòria local.

El partit ha perillat quan aquest matí s’ha sabut que hi havia un cas positiu de covid-19 a l'equip gallec. Més tard s’ha sabut que es tractava de Kevin Larsen. Aquesta baixa s’afegia a la del base Trae Bell-Haynes i deixava l’enfrontament al límit de la suspensió. Els jugadors del Breogan s’han desplaçat a la Policlínica Manresa a fer-se unes proves PCR. Si s’hagués detectat un tercer cas el partit hauria estat suspès.

El BAXI Manresa ha començat amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Elias Valtonen, Chima Moneke i Yankuba Sima. El Río Breogán ho ha fet amb Èrik Quintela, Tyler Kalinoski, Dzanan Musa, Marko Lukovic i Rasi Mahalbasic. Pérez ha començat el partit inspirat amb un triple anotat i dues assistències a Sima. Era dels pocs jugadors lúcids en uns primers minuts marcats per un joc embolicat (7-4, minut 4). Els visitants han començat a carregar el seu pes ofensiu als homes alts com Mahalbasic. L’austríac ha acabat els primers deu minuts amb vuit punts. Les primeres rotacions han donat els seus fruits. Jugadors sortits de la banqueta com Isamel Bako, Sylvain Francisco, Luke Maye i Dani Garcia aconseguien accions de mèrit. Poc a poc, els bagencs han anat obrint forat per acabar els primers deu minuts amb nou punts al seu favor (24-15).

Les distàncies s’han mantingut durant uns minuts. Entre Maye i Thomasson han fet una nova estirada per permetia al BAXI Manresa superar nítidament els deu punts de marge (38-22, minut 16). El Río Breogán no es volia deixar anar i s’ha mantingut dins el partit amb dos triples seguits de Kalinoski (46-31).

L’equip bagenc ha assolit els 20 punts al seu favor només començar la segona part. Al Breogan li costava que li sortissin les coses mentre que al BAXI Manresa no li costava massa mantenir el seu avantatge. L’ambició podia marcar la diferència final entre els dos equips. La renda local ha arribat als 25 punts després d’una cistella de Moneke. Paco Olmos ha demanat temps mort i Kalinoski ha tornat al parquet anotant vuit punts seguits. Pedro Martínez també ha demanat minut. Els jugadors manresans no han reaccionat però mantenien un bon avantatge a manca del quart període (64-48).

Els gallecs han seguit retallant distàncies. Un triple d’Iván Cruz els posava a deu punts quan encara quedaven més de set minuts per jugar (66-56). Bako hi ha posat espectacle per posar calma al seu equip i incendiar la caldera del Nou Congost. El belga mantenia el seu equip quan la dinàmica no l’hi era gens favorable. Però ni la imponent actuació del pivot ha desanimat el Río Breogan. A cop de triple es mantenia a una distància propera als deu punts. La renda ha estat suficient perquè el BAXI Manresa certifiqués una nova victòria. La sisena seguida a casa entre totes les competicions (86-75).

Incidències: Benjamín Jimémez Trujillo, Alberto Sánchez Sixto i Raúl Zamorano han arbitrat el partit. Janis Berzins ha estat un cop més el jugador descartat. El Breogan ha comptat amb uns pocs aficionats a les grades del Nou Congost. La Penha Breogan ha fet abans del partit una botifarrada d’agermanament amb la Grada d’animació.