Atenció a la dependència

L'Ajuntament de Sant Fruitós oferirà àpats a domicili per a la gent gran i les persones dependents

El nou servei entrarà en funcionament el proper mes de gener

per NacióManresa, Sant Fruitós de Bages, Catalunya | 14 de novembre de 2021 a les 21:02 |
El nou servei d'àpats a domicili es posarà en marxa el mes de gener | AjB
Potenciar l'autonomia personal, millorar la qualitat de vida i assegurar que tots els veïns i veïnes disposin, com a mínim, d'un àpat diari. Aquests són alguns dels objectius amb què neix el nou servei d'àpats a domicili que posarà en funcionament l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a partir del pròxim mes de gener. Des del consistori es considera que aquest és un servei essencial d'atenció a les persones que fins ara no estava cobert i que calia impulsar.

Des de l'inici de la pandèmia, el col·lectiu de la gent gran ha estat un dels que més ha patit l'aïllament i la solitud, i les famílies s'han trobat amb moltes dificultats per poder conciliar el seu dia a dia amb la cura dels familiars dependents o d'edat avançada. L'accés a l'alimentació per aquest col·lectiu també ha estat una de les grans problemàtiques, ja sigui per les dificultats que tenen algunes persones grans per a preparar-se els àpats, pel fet de no poder fer la compra o per les obligacions laborals dels seus familiars que no els permeten poder compaginar les cures.


Amb aquest nou servei, l'Ajuntament vol ajudar aquestes persones i a les seves famílies oferint-los un àpat diari cuinat, a domicili.

Requisits per beneficiar-se del serveiPodran fer ús d'aquest nou servei les persones majors de 65 anys, aquelles que visquin soles, les persones dependents, siguin o no majors de 65 anys, i també aquelles persones amb dependència i que tinguin manca de suport familiar i social i no puguin seguir una alimentació correcta.

El servei d'àpats a domicili, a banda d'empoderar i potenciar l'autonomia personal, possibilitarà que la gent gran del municipi pugui seguir vivint a casa seva i gaudint d'una alimentació saludable adaptada a les seves necessitats de salut. D'aquesta manera s'evitaran també possibles riscos domèstics que es poden ocasionar a la cuina, es previndran situacions de malnutrició i alhora es donarà suport als familiars que tenen a càrrec persones en situació de dependència. Aquest servei s'oferirà de dilluns a diumenge i el seu cost anirà en funció de la situació socioeconòmica de les persones sol·licitants. 

El ple municipal celebrat el passat dijous va aprovar, per unanimitat, la modificació de l'ordenança de prestació del servei d'atenció domiciliària, el primer pas per poder posar en marxa el projecte en qüestió.

 

Participació